Körslaget

På lördag börjar körslaget igen. Vet inte om det är några körer från trakten här, men i första säsongen var det ju inte mindre än 2 körer från trakten. Team Linda (från Gullspång) och Team Lotta (från Laxå).
De sistnämnda slutade som 3:a i tävlingen och minst ett år stoltserade den lilla kommunen (där jag är född) på sin "Välkommen till Laxå"-skylt med nyheten. Det tyckte jag var kul. Dem har nog inte så mycket annat att skriva där..
Team Lotta

.

15 år sedan Estonia förliste idag.
Lyssna på SR P3s Dokumentär om Estoniakatastrofen här.
Mycket bra.


Isn't it obvius that I love Erik??

Jag tillägnar denna låten till er alla underbara människor därute, I love you guys!!!!

ripAllas vår folkkära söndagsöppet Uffe har gått bort.

Synd på en sådan kult personlighet.

Guds gåva till kvinnorna!?

Kan vara så, se den eller läs boken om ni inte redan har gjort det.
VÄRT!!
Läste boken för kanske 4 eller 5 år sedan och vilken nytta den har varit sedan dess..(!) Såg filmen häromdagen och det går ju verkligen inte att ta miste på budskapet. Tjejer, jag skojar faktiskt inte när jag säger att det här är guds gåva till er.. Tro mig, ni kommer spara otroligt mkt annars bortkastad tid!

Bästa gå-bort-presenten ever


En mustach mugg. Du hittar mera här

I <3 PSL

PSL bloggen har börjat en ny serie med videoklipp.
Denna veckan är det Markus Krunegård som spelar nya låtar.
En ny låt för varje dag.
Värt att kolla in, gå in här: PSL


Statistiken talar sitt tydliga språk?

Har nyss kollat på män som hatar kvinnor filmen och kunde inte sova.. Surfade runt lite i bästa Lisbeth Salander anda och se vilken intressant statistik jag hittade!
De är underläge som gäller för singeltjejerna i Örebro...

It´s SÅ

På Örebro universitet finns det en fin tradition som startade förra året (om jag inte är helt ute och cyklar).
Detta är en stor fest för alla nyblivna och gamla studenter på Conventum.

Det fina med denna tillställning är att det är bra liveartister som spelar, biljetten säljs till studentpris och alltså är oförskämt billiga (kostar 150 kr) samt att man inte måste vara student för att köpa biljett.
Som utbildad professionell upplevelsearrangör måste jag säga att detta arrangemang är 100%-igt bra... För gästerna. Arrangörerna går nämligen back. 

Hur som helst. Denna fest kallas It's SÅ. (Studenternas Årshögtid) och till och med namnet är väldigt roligt i och med att man kan dra mycket ordvitsar.

Typ: "Det var SÅ bra!"

Ja ni fattar...

Men det bästa med detta arrangemang, som förövrigt inträffade igår, var att under Promoes spelning (vilket iofs kanske inte är my cup of tea vad gäller musik) så träffade min syster och jag Moneybrother i publiken.
Han stod där och laddade med lite Svennebanan innan det var hans tur att äntra scenen. Vi passade på att byta några ord samt självklart ta en bild för att föreviga detta mycket speciella tillfälle.

Han är SÅ snygg den där Pengabrorsan!
Moneybrother på Kägelbanan


Vad är det för FEEEL på mig?

Ja, jag undrar det. För det måste vara något allvarligt fel. Jag tror att det antingen:
A. Ser ut som att jag har svårt att gå, typ haltar eller något..
eller
B. Ser ut som att jag är en sån som tar betalt för att umgås med främmande män..
Och varför då undrar ni?
Jo jag ska berätta för er.. För ungefär en månad sedan var jag nere i Skövde (där min mamma jobbar) och hälsade på mamma och gick runt och shoppade lite.. Då blev jag förföljd av en kille en bra bit, sen kom han fram och pratade med mig och sa saker som att jag var "skiitschnyyg" hade "jätteschnyyg kropp" osv. Han ville ha mitt nummer för vi skulle ju bli kompisar och han propsade på att han skulle skjutsa mig dit jag ville och allt möjligt.Jag kan tillägga att det var tidigt på förmiddagen detta hände. Tillslut lyckades jag dock övertala honom om att jag kunde gå själv och att jag inte var intresserad av någon nyvunnen kompis i Skövde..  Efter hela dagen hade gått och jag hade gjort stan så gick jag tillbaka ut mot mammis jobb (som ligger en 20 min promenad från centrum), och vem kommer i sin bil?? JO PRECIS, stalker eller vaddå?? Men eftersom jag inte ville ha skjuts den här gången heller så blev jag tillslut av med honom.. Men det är inte så att jag är jättesugen på att åka ner till Skövde ensam igen...
Men det sjuka med hela den här historien är att när jag häromdagen skulle gå hem från simhallen och är kanske 200m hemifrån så stannar en bil bredvid mig och vevar ner rutan. Okej, någon som vill fråga om vägen tänker jag.. Men icke..
Okänd man: Skaru ha skjuts??
Ida: Ursäkta? (Han kan ju inte mena allvar han måste ju skämta?)
O.m: Ska jag skjutsa dig någonstans?
Ida: NEJ TACK, det är bra!
Summa summarum, någonting är fel på mig.. Snälla ni, tala om vad det är för det börjar bli lite obehagligt detta.. Känns som jag börjar bli paranoid eller något..

queen

En liten kille jag jobbar med (ja ett barn alltså på 2,5år) har haft med sig en hemmabränd skiva med 9 låtar som säkerligen hans föräldrar tvingat honom till att tycka om. Men som han hela tiden vill höra. Så dessa 9 låtar går på repeat varje dag mellan 8 till 17. Så nu mer vaknar jag på morgonen och märker att "Final Countdown" inte lossnat från min hjärn från igår. Dessa 9 låtar är hela mitt liv nu och det har gått så långt att jag tillochmed har lånat med mig skivan hem över helgen. Så ni kan ju gissa vad det blir för låtar imorn på förfesten!
Här är låten jag har på hjärnan just nu:

Godnatt mina kära.


Halv åtta hos mig

I Sverige har vi precis som i Norge kändisbrist. Därför har de skippat kändisbiten i den svenska versionen av programmet som Aina skrev om häromdagen. Halv åtta hos mig, 4 personer, 1 kväll var. Man ska laga mat och bjuda på och såklart överträffa dem andra. Sen är dem i en ny stad varje vecka vilket ger tittarna chansen att träffa nya lokala matgurus varje vecka! Och som en liten rolig anekdot kan jag tillägga att en säljare som kommer till mitt jobb med jämna mellanrum har varit med i Karlstad programmen, dessutom tog han hem hela kalaset och sopade mattan med de andra Karlstads-kockarna :) Ni hittar Jonas (som han heter) recept här.

plöjgalenskap

Här får ni ett svårt ord som jag tycker alla borde kunna.


AGROMANI - överdriven lust för jordbruk, "plöjgalenskap"
Fire Stjernes Middag

Har precis kollat på tv med Dick.
Vi såg det riktigt roliga programmet 4-stjernes middag på TvNorge.
Finns det i Sverige med mån tro?
I vart fall är det fyra kändisar som under en vecka får var sin kväll att bjuda på bästa maten och bästa värdskapet hemma hos dem själva. Vissa bor fint o bjuder gott andra bor hemma hos mamma och hyr in en kock. Haha Det är riktigt underhållande. Men det som är roligast är att Norge har så få känsidar så de måste verkligen skrapa botten för att få folk till programmet. Denna veckan är tillexempel Christian Ingebrigtsen som ni kanske känner igen från A1 på 90-talet! Haha klockrent.


Mannen under trappanMannen under trappan.
Läste boken för några år sedan, tyckte väl sådär.
Men tv-versionen är väldigt spännande.
Se den här.1 år

Och i torsdags den 17 sep kl 21.00 då var det exakt ett år sedan jag flyttade till Norge, Oslo.
Fina minnen!
Här är en bild från den tiden


Hade fint


12000

Och igår gick vi över kanten för 12000 besökare.
Det är inte illa.
Grattis till oss!


Videoblogga

Kanske tur att vi inte gett oss in på de där med videobloggandet..
HAHA

Cash is king

Ja på tal om Johnny Cash. Jag tror att han kan vara lite bortglömd i vår generation. Men det är inte svårt att uppskatta hans musik och jag är övertygad om att den fantastiska rösten kommer att leva vidare länge, länge i musikspelare och iPods...

Här är min Cash-spellista på Spotify. Och för er som inte än funnit denna musik så tipsar jag om att se filmen "Walk the line". Sen är ni fast...

Godnatt


Johnny Cash

Och Nina P.

Det är det Pernilla Andersson sjunger om, ja ni vet hon med gluggen, Dregens fru.
Så jävla skön låt! Piggar upp något denna eftermiddag som mest annars innehåller söndagsångest..Och så blev Lasse Winnerbäck till Lasse Kongo istället. - Men man har väl ingen sportslig där...


HÖJDARNA

Ni vet hur det är. Några öl sedan kommer ens riktiga sida fram.
Så här har ni en sida av mig. Sidan av mig som älskar Höjdarna.
(Ni minns julkalendern med Allram Est 2004?)
Så ni får en av de få låtar som är bra som finns på yt.
Varsogod!Godnatt mitt folk

Patrik sjöstjärna

Dagens humor på jobbet:

Som en hägring på Götgatan...

Tillbringade helgen i Sthlm.. Idag tog vi en promenad på söder och helt plötsligt ur en port på götgatan kommer hon ut.. Som en stormvind, ger hon oss ett strålande leende och försvinner sedan vidare.. Bärandes på ett par riktigt läckra röda klackar.. Vilken utstrålning den kvinnan har..
Hon må vara både överspelad, för mycket halelulja och gud vet vad, men ingen kan ta ifrån henne att hon är en av våra största artister...
Carola Häggkvist, i en evighet..

Bixit med sjokolade

Nu har jag gått o fått urinvägsinfektion. Så nu äter jag medicin. Jag är sjuk alltså.
Det innebär också att jag är sjukskriven idag. Hemma från jobbet. Ledig kan man kalla det om man vill.
Dessutom regnar det ute och blåser kallt och är ruskigt.
Och tänk att det är fredag idag också.
Ja jag tycker det finns hur många argument som hellst för att jag köpte ett paket kakor förut som snart är halvtomt.
Det måste ju vara okej en dag som denna? Eller?

Efterlysning!

Ska spendera helgen i storstan och efterlyser härmed följande:
- Bra och roliga loppisar/Secondhand butiker i Stockholm, får gärna vara på söder eller i trakterna däromkring.
Kom igen nu alla glada, jag vet att ni kan leverera det här till mig..
Puss så länge

A Swedish Bond-brud

I'm still alive :)

riks(daler)pucko

Och ännu en gång lyckas jag att klanta till det så mina timelistor inte kommer in i tid.
Herregud vad jag måste vara kung på att strula till det.
Men men desto större lön att vänta nästa månad.