Minnet är bra...men kort

Jag pratade precis med min far och så precis när vi lägger på som kommer jag på nåt ytterliggare som jag skulle ha sagt.
Jag ringer genast upp och blir irriterad på att det går fram så många signaler. Tänker: "men hallå, han var ju nyss vid telefonen" och så vips när han svarar så har jag glömt vad jag ska säga och jag har fortfarande inte kommit på vad det var. Det är fanimig inte sant..


Rysstia

Häromdagen, närmare bestämt i förrgår, så var jag på ICA Maxi och handlade en sväng. Det är liksom innestället i Kumla så jag hänger endel där..
Hur som haver, de har ju såna där cash-boxar som man stoppar mynt i när man ska betala och boxen tog inte emot min tia. Jag provade säkert tre gånger innan jag förstod att den inte skulle acceptera just den där tio-kronan hur många gånger jag än försökte. Och jag kunde delvis förstå, det var nåt skumt med den där tian..Den kändes något smalare och tyngre än vanliga tior.

Det slog mig dock inte förrän senare att det kunde vara en förfalskad tio-krona och imorse kom jag och tänka på detta och studerade tian lite närmre..
Det första jag märkte var att det inte fanns någre räfflor på kanten, sen vände jag på den och möttes av en rosenrasande Kung Carl G. Han hade ett grymt utseende! Nåt var skumt och jag gick genast in på internet för att söka information.

Så hittade jag detta och allt passade in:

RYSS-TIOR FRÅN UKRAINA

Äkta 10-krona

Benämningen rysstior används i samlarkretsar och anspelar på "ryssfemmor" som ryska anabola steroider kallas.

År 1994 avslöjades en falskmyntarliga i Ukraina. Mer än 10 000 falska svenska tiokronorsmynt fanns i i fabriken.
Alla med årtalet 1991, året för våra första äkta tiokronor.

De falska mynten blev inte helt lyckade. Kungen har fått ett snipigt uttryck i ansiktet. Falsk rysstia
De tre kronorna är inte sammanflätade med siffran 10.

Lättast känns båda förfalskningarna igen på de utanpåliggande tre kronorna samt på den grova profil som kungaporträttet försetts med. På vissa är randen helt slät.


Rysstiorna är i dag eftertraktade på samlarmarknaden.

Den sista meningen höjde mitt intresse ytterligare och en eftersökning visade att ett ex har gått på tradera för 580:- och ett annat ligger ute på Blocket för 600:-

Får se om jag behåller min tia..Men det lutar rätt kraftigt åt att sälja...


tjarå

Så om ett par timmar då bär det iväg ner på smålands smala landsvägar.
Hoppas ni får en bra vecka, för det lär ju vi ha!


den förtjusande veronica maggioVar inne på Veronica Maggios fan-sida på facebook. Där låg det en massa bilder på kort hon tagit på publiken på olika spelningar.
Och där fann jag denna bilden. Där i folkmassan står vi, Jag, Elsa, Natalie, Tessan, Petra och Fredrik, nånstans där stod vi och njöt ända ner i tåspetsarna.

mixtapes

Imorgon åker jag på Emmaboda festivalen. Fjärde året i rad.
Så idag var egetligen ägnad helt åt att göra blandband som jag brukar.
Men i brist på en bandare så blir det nog inte så många. Eller snarare blir bara ett och några skivor vi kan ha i bilen på väg ner.
För det är ju faktiskt så att på festival gäller inga lagar och regler och då kan det ju hända att vi helt plötsligt har en bandare efter en mörk natt.
Jag och Kalle ska ha med oss en hel svart outfit var så vi blir helt inkognito med nattens mörker.
Detta blir nog bra!


I love to see you between the holidaysVäldigt många öl delat på väldigt få personer. Ja då går det som det går.

Eric var på besök i Oslo denna helgen. Himla trevligt.
Det blev massa fylla och massa sightseeing!
Och självklart hoppas jag på att jag nu frälst honom såpass mycket att han flyttar hit!


AjökenMin sista dag på Sentral Distibusjonen har vart. Jag har bärt min sista bok. Och jag har stämplat ut från lagret en sista gång.
Med en attest från chefen som hette duga och massa nya facebookvänner man måste hålla kontakten med så tog jag klivet på tåget in till stan för sista gången med en ganska behaglig känsla i kroppen.
Det ända som kommer sakna boklagret är mitt lönekonto. Men pengar är en världsligsak.

Takk for alle minnene SD!Black day

It's daybreak
And you are asleep 
I can hear you breathe now 
Your breath is deep  

But before I go 
I look at you one last time 
I can hear a heartbeat
Is it yours or is it mine? 
 I look at your lips 
I know how soft they can be 
Did they know what they wanted 
The times they kissed me?  

And your hands 
I held in mine 
Now they're reposing on the pillow 
Will they ever miss me sometime?  

I'll remember you 
You will be there in my heart 
I'll remember you 
That is all that I can do 
And I'll remember  

Your eyes 
That always make me shiver 
Now they are closed 
They just sometimes twitch a little 

And your body 
I could hold for an hour 
It sent me to heaven 
With it's heat and power  

I'll remember you 
You will be there in my heart 
I'll remember you 
That is all that I can do 
And I'll remember...


Zelmani, hon kan den där kvinnan..
CDON

Hej Emma,

Tack för att du kontaktade oss.

Vi ber om ursäkt att fel varor levererats till dig.

En ny order på produkterna har registrerats för att du ska få den korrekta varorna så snart som möjligt. Vi skickar ett returkuvert till dig så att du kan returnera de fellevererade produkterna till oss.

Observera att du måste skicka med den NYA FAKTURAN i returen, vi kommer att makulera denna när vi mottar din retur.

Produkten du skickar tillbaka måste vara oanvänd. Om plombering finns, ska denna vara obruten.

Som kompensation för det inträffade bifogar vi en rabattkod till ett värde av 29 kr. Denna kod är personlig och giltig 30 dagar från dags datum.
Koden gäller endast vid ett beställningstillfälle och kan inte kombineras med andra rabatt- eller värdekoder.29 kr. Tack CDON, tack! Tror ni att jag kommer att beställa nåt mer från er?


I-landsproblem

Åhh vad irriterande! Jag har precis hämtat ut mitt paket på posten med de varor jag beställde från CDON.
Ett tv-spel, BUZZ Hollywood quiz och så filmen Live i Linköping med Lasse Winnerbäck..Och så öppnar jag paketet och det innehåller visserligen BUZZ men så även en Twisted Sister-skiva och nån filmsamling med Gregory Peck (som är?!)..

Nu blir det massa extra-jobb med att skicka fram och tillbaka..
Usch på det!


Show med your leg, monster...

Något galet hände mig idag. Ja, jag tycker faktiskt att det är lite galet. Var på coop och handlade. Skulle använda deras snabbkassa när jag skulle betala (där man scannar alla varor själv). Jag hade köpt en Monster och då behövde en i butiks personalen "godkänna" att jag va över 18 år (sen när blev det åldersgräns på energidryck?). Hade inte varit mer  med de om de inte varit för att han frågade mig "Är du över 18?" och såg strängt på mig.. Ja, du kan få se mitt leg sa jag.. 

Så fick han se de..

Sen va saken klar. Han såg att jag inte var 17 år.. 
Haha. Samma sak hände för inte länge sen, fast då när vi skulle gå in på ett ställe där vi hänger en del, jag och mina 25+ kompisar. De trodde att jag va 17.. Ser jag så liten ut??Häcken full

Mycket har hänt..
Som ni säkert redan förstått så blev jag alltså faster lite hastigt och lustigt i tisdags. Fantastiskt! Gossebarnet Viggo anlände nästan en månad för tidigt, men allt gick bara bra. Mor och barn är dock kvar på BB, men det kändes fortfarande overkligt när jag igår ryckte in och hjälpte bruschan att montera ihop spjälsäng och skötbord.

Sen har jag även hunnit med den årliga camping/shopping/fest-helg som jag och någa vänner brukar genomföra varje sommar.
Vi brukar besöka Karlstad men iår kändes det som att Karlstad gjort sitt och vi blundade och pekade på kartan och det blev ...Linköping!

Jag kan säga att stan bjöd på en hel del nya erfarenheter. Efter tex. det obligatoriska besöket på Cloetta gled vi in mot stan och var typ 50 meter från infarten till campingen när en elak polis stod och siktade på sitt lasergevär mot oss.
PANG så var vi 2400 kr fattigare.
Jag säger då det, ska man åka fast för fortkörning ska iallafall polisen vara charmig.

Efter det blev semester lite bättre när alla mina drömmar slog in och jag träffade Lars Winnerbäck...

Eller ja, typ:


Sen shoppade vi lite och mös på campingen innan det var dags för utgång. Väl ute på stan gled vi runt och umgicks med massa människor och fick nya vänner. Skitkul!
En tjej visade sig ha gått på gymnasium på Vadstena och visste  vem Ida och henns bror var.. = coolt!

Det slutade med att vi fick "jobb" på en krog och gick runt och delade ut fribiljetter på stan. Det var ett väldigt bra sätt att ta kontakt med människor då alla flockade sig runt oss.

När vi väl kom in sen fick vi varsin drink som tack. = schysst.

Ja, det var såklart massa mer som hände...
Så småningom packade vi oss hemåt och tog vägen över Motala och åt typ världens största pizza. Den var även väldigt god så jag åt tills jag ville spy..

 Det var typ det...

Och så måste jag säga att ÖSK fotboll är väldigt tråkiga. När jag väl lyckas pallra mig ner till Behrn för andra gången denna säsong och hoppas få se dom ta hem tre poäng, vad händer då? Jo dom gör en plattmatch och Häcken vinner ganska komfortabelt med 3-1..Hmpf.


Grattis Faster Emma

Emma har blivit faster till en liten Viggo. Är det inte underbart! :) 
För två och ett halvt år sedan blev jag moster. Så här ser busungen ut idag...Så Emma, se fram emot många långa lektimmar med din nya favvo :)Det här Big Brother-samhället skrämmer mig ibland..

Överallt är man övervakad. Inte okej. 
Verkligen inte okej.
Att folk som inte vet någonting om en kan få reda på i princip vad som helst.. 


Vet inte om ni ser vad det står.. Passar på att göra lite smygreklam

Ringde nyss till ICA Maxi för att frågade om de hade sytråd. Kan ha varit det trevligaste bemötandet på länge. Jag var välkommen dit. Kanske har jag något att lära där? Brukar bli sjukt trött när folk ringer till oss och frågar "Hej, har ni postlådor? Vad kostar dem? Vilken färg?" Då vill man liksom skrika, "Hallå du har ringt till Bauhaus, vi har 50 000 olika jävla postlådor i regnbågens alla färger från 100:- till 10 000:- "

Fast det har jag aldrig gjort, kommer aldrig göra. Jag tror nog att jag är ganska trevlig i telefonen jag med. Oftast, om det inte är något "block-CP" som min kära kollega brukar säga. Nej nu ska jag cykla till ICA och se om de blir någon sytråd. 


Puss och kram
Att ta på gator kläder

Häromdagen var jag ute och gick med min vän D. Då såg vi denna skylten. Haha
Skaparna har signerat med ett klistermärke där det står "Gatebeklederne".
Nu måste jag hålla utkik efter fler sådana här fiffiga skyltar!
HAJHAJ

Hej Bloggen!
Ojoj vilken hård vecka det har varit. Jobbet 7-19 hela veckan och helgen har vart väldigt intensiv. Men jag har dock inga bilder på bravaderna som var igår och i förrgår. Fredags var det fest i Oslo med utgång och igår tog jag och Elsa bussen hem till kära Trollhättan för att åka och festa här under Fallens Dagar. Party var det. Väldigt mycket. Och jag måste säga att det är tur min buss hem till Oslo inte går försen om 3 timmar. För jag kan inte röra mig. Haha.

I vart fall tänkte jag bjuda på ett par bilder från förra helgen i Grebbestad. Dessa är från bilresan in till stan och vi hade photoshoot i baksätet.
Notera också att Sara inte har allt sitt vin i glaset. Haha


Jag hade glömt bort hur skönt det kan vara...

Va så länge sedan, jag hade glömt bort hur skönt det kan vara.. 
Tro va ni vill...
Men jag pratar om att bara vara hemma en lördagskväll och inte göra någonting. Har pysslat en massa. Bakat bröd, sytt lite på ett gäng gardin kappor och rensat lite bland alla grejer man har liggande. Kanske låter helt tokigt, jag vet att det är tant varning. Men ibland är de bara så skönt att inte festa och härja. Hoppas mamma är stolt :) 

Countdown

I tisdags var det en månad kvar till det beräknade datumet då jag ska bli faster..
Det kommer bli wonderful men en baby i familjen...
Mamma och pappa hoppas på en liten mc-knutte till barnbarn:Usch

Är det inte jävligt typiskt. Här har man gått och väntat på semestern, solen är tillochmed tillbaka men tji fick jag.

Mådde sämst i halsen när jag kom hem efter en löprunda igår och inom loppet av en timme fick jag feberfrossa. Gick och la mig men somnade och vaknade om vartannat. Hela natten blev bara en lång feberdröm och en kamp mellan varmt och kallt, svettas/frysa.
Uschanimig!

Vad straffas jag för?


För cool


Till Aina och Michael


helgen som var i ord och en bild

Hej nu ska jag ge er en bild som kanske inte är den vackraste men ändå en ganska fin sammanfattande bild från lördags natten.
Jag är väldigt rund under fötternaoch befinner mig i ett galet tält med norrmän.
Ja trot eller ej men jag slapp dem ikke ens när jag åkte till sverige. Haha

Helgen började med Lysekil och Veronica Maggio med 2/5 av Familjen Ekström. Mycket trevligt men tyvärr inga bildbevis.
Lördagen fortsattes i samma festanda i Grebbestad med Familjen Smith som värdar. Mycket vin och trevliga människor och galenskap och jag vet inte vad. Himla trevligt var det i allafall. Bör göras om varje år. Som förr i tiden.

Nu ska jag hem o sova.
Har blivit lite för mycket övertid det senaste tror jag.
Hade snyggt


Min helg

Kan jag summera genom denna låt och dessa ord:

Sommar. Vänner. Dans. Alkohol. Fest.  Dimma. Pojkar.


Typ nåt sånt...

Och den enes olycka är den andres lycka. Jag har precis börjat min semester och ohh I like it!


23.14

Ibland, när man har haft för mycket tid att tänka så har tankarna tagit över. Funderar för mycket över framtiden. När blir man vuxen egentligen? Måste hitta lite inspiration någonstans. 
Summerar helgen

Nått åt det hållet. 

Back to reality

Imorgon tar min semester slut. Och det är med blandade känslor kan jag säga, en del av mig vill ha sommarlov och bara vara ledig och aldrig jobba igen. En annan del börjar bli rastlös och längtar efter ordning och reda igen. För det har varit lite kaos här hemma senaste veckan. Och jag har tänkt och tänkt på vad jag ska göra med mitt liv. Jag har kommit fram till att jag är såpass ung att jag fortfarande kan göra vad jag känner för och vad som faller mig in, så länge som jag har roligt! :) 

Så imorgon kära vänner kan ni räkna med sol och 30 grader! 


KramSagostunden!

Idag hade jag den här låten på hjärnan och jag var nära att få allvarliga psykiska problem innan jag kunde hitta vad barnprogrammet hette och sen hitta låten på Youtube.

Alltså Good bless youtube!!inte ikea

Ja just nu sitter jag hemma hos Elsa och sneakar internet.
Skulle egentligen till Ikea idag men blev inte så. Så nu har jag gjort en rolig sak istället.
Jag har bokat biljetter till Lysekil och Grebbestad inför helgen.
Det blir en västkusttrip med Trollhättetjejerna. Blir nice.
Så kanske lite fina sommriga o festliga bilder kommer upp efter denna helgen!

Hade fint


Varför har jag den här låten på hjärnan när kl. är 03.00 en onsdag?


PS. Nu ska jag sova. Eller kanske gå till Max. 


02.53

Tänker på midsommar natt och ngn. Fattar inge hur jag kunde blanda ihop desssa...
Inte en likhet!
TVÅ INLÄGG

Ska jag skriva. I detta

1. inge fler Norge frågor just nu. Jag är frälst. That's it, hur länge stannar du, när får jag flytta in?
2. Vart har ni varit  när jag har bloggat för fullt?
3. varför har jag blandat ihop låtarna och varför är jag all by my self?
Än en gång..

..så har jag varit frånvarande för länge.
Men nu har jag iallafall internet igen.
Dock har jag fortfarande inte fixat TV-abonnemang än.
Alla undrar varför, även jag.

Hmh, det är väl sånthär man har karlar till? Fixa med sånt där tekniskt och sätta sig in i djungeln av utbud inom
bredband/tv/telefoni. Jag orkar nämligen inte...Just nu känns det nästan enklare att ta tag i att skaffa sig en karl. Hmh, min granne brukar ge akustiska konserter från balkongen ovanför. Undrar om man ska kika upp en sväng.
Jag är nämligen svag för pojkar med gitarrer.

Esch. Det blev mest svammel, jag tror inte ens att jag ska läsa igenom vad jag skrivit.
Nu trycker jag på [publicera]

Godnatt

the view


Bästaste jobbarkompisen har gått o skaffat takterass x2. Detta är ena utsikten.
Ja man ska väl inte klaga haha..

Själv har jag utsikt på ett tak som iofs just nu är fullt av killar i 20 års åldern som ser ut att ha gått bygg eller el i hela sina liv och som renoverar ngn form av ventillucka. Väldigt intressant. Jätte intressant. Inte.

Ja ja. not fair


Bra låt för övrigt.
Börjat gilla den där Lilly Allenlite tankar

Jag måste bara säga att gamla klassiker är så sjuukt överskattat.
Seriöst. I detta land spelar de gamla klassiekr hela tiden på radion. Det innebär att du på en vanlig arbetsdag hör Country Road och Sweet Home Alabama typ 45 ggr. 
Och det är inte bara det att den musiken är en smula uttjatad just nu UTAN DEN HAR VART DET I TYP TVÅ DECENNIUM!
Så jag ber världen att snälla sluta spela Guns'n'Roses och Gyllene Tider.

Vet inte men det kanske bara är jag som stör mig så.
Kanske tycker alla andra att den där musiken är bra, kanske är det därför de är gamla klassiker och kanske är det därför de spelas så ofta. Eller jag vet inte.


Äh
Hade snyggve
gulesider

Jo nu ska ni får veta.
Motsvarigheten till hitta är gulesider.no


Några mer frågor om Norge? Detta var ganska kul.
GÅVA

Okej gott folk, ni vet att jag älskar akustiska varianter av saker och thing. 
Här ger jag er nu en jävligt bra sådan.
Den här låten lyssnade jag sönder ett tag när jag bodde I Vadstena. 
Den är helt otroligt bra, lyssna på texten..
Jag ger den här låten lite extra till alla er som går och kärar ner er i vad som inte alltid är helt rätt.Nightmare

Jag drömde en mardröm inatt. Det var helt knäppt. Jag vaknade av att jag skrek. Det var någon som jagade mig och försökte bryta sig in i min lägenhet. Jag kunde inte skrika först, det var som att någon hade limmat ihop munnen på mig, sen lyckades jag, vaknade av att jag skrek NEEJ!

Fy vad otäckt det va.. :(


I'm in love

Ja precis, nu behöver jag hjälp. 
Vad är den Norska motsvarigheten till hitta.se??

Uddevalla GP

Efter en helt underbar vecka i Sommar Strömstad hade jag inte fått nog av äventyr. Därför hoppade jag av tåget i Uddevalla på vägen hem. Det var nämligen Uddevalla Grand Prix i helgen. Världseliten inom Motocross var där, och även 22 000 åskådare. Tokfull(a) camping, omkullvälta bajamajor, bengaleldar, svart taxi, ögon godis.. 

Sammanfattningsvis, de va fest. 


Trötta Uddevalla tänkte jag..
trädgårn' i Uddevalla


Strömstad del 4

Har nu kommit hem till gamla Örebro igen. Och det känns okej att det inte är topptrim väder idag, ska försöka tvätta lite och gå och träna. Dvs. återställa ordningen. Lägger upp en sista bildspecial från resan..:)

En liten picknick på väg mot Skagerack

En liten utflykt till Uddö i natten
Strömstad by night

Malin, Linas kusse :)

Maskinen är ett monster :) The cod

Magisk morgon...
Strömstad del 3

Så här har vi spenderat de senaste dagarna:

Tjurholmen

Min resekamrat Fina Lina och jag var på romantisk middag i hamnen

Älvorna dansade på vägen hemI onsdags var vi på capri, super fint


I kväll ska vi ut och göra Strömstad igen. Maskinen spelar på The Cod så vi går nog dit och dansar lite, för vi är ju inga våldtäktsmän :)