MVG geografi?

En humoristisk incident utspelades imorse klockan 07.24 på Kumla station .
Vi är säkert 15 personer som står på perrongen och väntar på våra tåg, jag och några andra ska mot Göteborg och resten ska mot Stockholm.
Att tillägga kan sägas att skyltarna som visar från vilket spår tåget ska avgå ifrån visade "tillfälligt avbrott".
Göteborgståget var något försenat varvid Stockholmståget kommer först. Ungefär hälften av skaran kliver på detta tåg. En man rör sig osäkert mot tåget med en förvirrad blick och samtidigt något jäktande steg. Han tittar på biljetten och tittar på skylten på tåget som visar slutdestinationen "Gävle".
Denne man (som förövrigt är ca 30 år, är trendigt klädd, har halvlångt bakåtslickat hår och skulle kunna rubriceras som "brat") vet alltså inte om detta är tåget mot Stockholm eller Göteborg.
Han fumlar upp sin mobil/handdator ur fickan och börjar blippa (kanske tänker han att han ska hinna starta GPS:en och se var Gävle ligger) samtidigt som han går mot tågvärdinnan som står på perrongen. Precis då det ser ut som mannen ska fråga henne något vänder hon sig om och gör tecken mot lokföraren att alla klivit på och att man kan köra vidare.
Braten stannar tvärt när dörrarna börjar stängas och låtsas som att han inte alls skulle med detta tåg.

Nåon minut senare kommer Göteborgståget och tillsammans med mig och alla andra stiger även braten på.

Frågan är nu om han verkligen skulle till Göteborg och ett tag trodde att Gävle kanske låg åt samma håll? Eller så skulle han till Stockholm, visste inte att tåget sedan fortsatte mot Gävle men tyckte det var pinsamt att han inte visste detta och istället klev på Göteborgståget?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0