Goa gubbar

Nu är det sådär stekvarmt igen och unfortunately kan jag inte ligga på stranden eftersom det är back to work som gäller. Känns dock helt ok att vara tillbaka i Göteborg. Det finns så mycket goa gubbar här.
När jag gick hem efter jobbet idag så mötte jag en man. Han var lätt hjulbent och gick på ett speciellt sätt, det såg ut ungefär som att han gjorde överstegsfinter över en osynlig boll varje steg han tog. Började nästan fnissa när jag fick bilder av mannen på en fotbollsplan, han borde vara en jävel på överstegsfinter med en riktig boll.

Men man får inte skratta åt folk som är annorlunda så jag bet mig i läppen...

brb gbg

Jag tänkte bara säga att jag är back in town, Göteborg då alltså.
Jo jag vet att jag skulle ha 3 veckor ledigt, och det har ju inte gått tre veckor men imorgon ska vi nämligen ha en kickoff-fest med projektgänget. Vem vill missa det? Inte jag!







style by mats


Missa inte den fenomenala ultra heta nya mode-bloggen av Mats Sétreus.
Riktigt bra tips och fina dagens.
Enjoy!


Oh summer time

Det är sommar. På riktigt känns det verkligen som sommar, det är varmt och man hänger vid badet.
Me like!
En tanke som slagit mig är att jag tycker att folk över lag är mycket snyggare på sommaren än vad de är på vintern.
Igår var jag och badade och det finns oerhört mycket snygga killar att titta på.
Inte bara det faktum att dem är halvnakna (egentligen så kan jag tycka att killar är snyggare med kläderna på) men brunbrända och avslappnade spelar de volleyboll och sånt där, snyggt.
Folk är gladare och jag vet att det har nåt att göra med solens strålar som gör att kroppen producerar endorfiner, eller vad det är, som gör att man blir glad. Men på nåt visst känns det konstigt, hur mycket sommmar och sol har vi egentligen här i Svearike? Lever vi mer än halva året för att under några få veckor blomma ut, må bra, vara snygga, glada och avslappnade?

Isåfall säger jag bara Njut!








Get waisted...

Ja, jag vet. Ingen behöver säga något för jag har nog med att brottas med mig själv.
There is no excuse.
Hur som helst. Vad har jag haft för mig istället för att blogga?

I onsdags kom mina två barndomskamrater hem från deras eurotrip.
Nästan en månad har pojkarna varit ute och testat livet som tågluffare. Deras hemkomst firades sedan med en liten utflykt till en liten sjö där vi slog läger. (För att killarna ville visa att det var rutinerade på att sova i sovsäck?)

Tänkte bjuda på lite bilder då inga ord kan beskriva hur kul vi hade och hur underbart det var att umgås med gamla barndomsvänner som man känt i mer än halva livet.

       
Vi körde efter taktiken "Get waisted and pass out early" och orkade inte sätta upp tältet...

  

Jag kan meddela att jag upplevt min värsta baksmälla i mitt 20-åriga liv.

Over and out


Old style

Idag har jag suttit och fixat en otroligt viktig sak till Emmaboda.
Jag har spelat in blandband. Ja kassettbandet lever ännu.
Allt i från allsångs låtar som Kolla Kolla med Nationalteatern och till härlig electro som får ens extremeteter att studsa.
Handlade frystorkat förut också.
Nu jävlar gäller det. Jag är så jävla pepp.

För övrigt är mitt hår i samma nyans som kassettbandet här jämte. Men det ska vi ändra på imorn, som tur är hahaha.


Jag fick visa mitt "leg" på ICA!

Blev lite besviken igår när jag fick visa leg på ICA, (OBS! jag skriver inte på svengelska, det var inte benet jag fick visa upp). Men jag var på ekershallen i Örebro och skulle handla diverse saker inför veckan och för att svalka mig lite köpte jag två stycken 2,25 cider. Dessutom handlade jag en sprayburk med gift mot bladlöss för 80 spänn (jag menar hallå? hur många minderåriga gör det?) Handlade en massa annat, olivolja och så.. Trots detta så ber kassörskan mig om leg. Okej jag erkänner, det är inte som han som var över 60 år som inte fick köpa tobak, jag har ju två veckor kvar till 20,  men ändå...



Jag har träffat drottningen!!!

Jag har träffat drottningen! Det är helt sjuk men sant! Okej, inte Drottning Silvia då, men jag menar hon är ju inte såå känd ens. Jag har träffat drottningarnas drottning!

Det hela utspelade sig på pressbyrån vid Norrmalmstorg. Jag och R var som bekant på besök i Sthlm och i hettan gick vi in för att köpa glass och vatten. Vid vattenhyllan ser jag en elegant dam stå och disskutera vatten med en äldre dam, jag stirrar som om jag sett en hollywood aktris, vem är detta, tänker jag.. Stirrar lite längre och får sedan ett blängade tillbaka..

Vem var det om inte Catrenee, inte vilken som helst, allas vå egen Katrin Schulman! =)



Okej, jag medger, hon var inte lika snygg som på bilden, men vem är väl det när man har SEMESTER?

Själv ska jag jobba hela vecka och till helgen blir det släktträff!



en mil

Min termometer visar på 35 grader i skuggan.
Det betyder att man dör om man är i solen.
Så hur tar man sig 1 mil utan att nudda solen?

Delay

vänern

Anledningen till att jag inte har vart online på ett par dagar är att jag har tagit sommarens första dopp!
Fick ett infall o bytte om och slängde mig i det blå. ( Eller egentligen var jag jävligt pissenödig men det fanns varken toalett. bajamaja eller lämplig buske i närheten så vad gör man ?)
Svinkallt fast ändå friskt o skönt, verkligen något som rekomenderas nu under de varmare månaderna att göra. Bada alltså.
Och så har jag flyttat också.


Brotten som skakade Sverige del 4

Så igår blev det till att köpa Aftonbladet igen då. En sak som är bra förutom själva bilagan är att jag får ett nytt korsord också!

Jo till del 4. Handlar om 80-talets stora rånarliga vid namn; Maskeradligan. De klädde ut sig till poliser/militärer och hämtade ut allt ifrån polisbilar till k-pistar och uniformer från olika regementen och polislager. Klädde ut sig till eletriker, joggare och snöskottare som utförde sitt dagliga arbete för att en sekund senare råna mataffärer, bokhandlar, värdetransporter och diverse bilhandlare.
När de väl åkte fast efter knappt två års lyx liv med 5.5 miljoner rånade sedlar i fickan var det inte länge de stannade i fängelset. Fritagningar och nya rån planerades och genomfördes.
Numer står ledaren Mats Rimdal, numer Eriksson, folkbokförd på Väpnargatan 5 A. En adress som leder till ett elskåp, som bär en skylt med adressen, utanför Kungliga Hovstallets tegelkomplex.
Så vi kan ju gissa att historien inte är slut ännu.

Kan Beck-filmen Hämndens Pris möjligtvis vara inspirerad av den här historien?

Kändisspotting igen då

Nanna Blondell
Så inne på Mosebacke var det självklart kändis tätt.
Eller ja, förutom de två tjejerna på scenen såg vi bara en.
Nanna Blondell mer känd som Olga i Andra Avenyn om det var någon som kollade på den serien.

För övrigt gjorde Lykke Li en bra spelning. Lite strul med ljudet bara men det glömdes bort när hon avslutade konserten med att rappa med beaten av Lou Reeds Walk on the Wild Side i bakgrunden. Bravo, Lykke!


Godnatt
 


Jag undrar om du..

Jag lovade Ida att jag skulle blogga massa när jag kom hem. Jag har nämligen varit inne i Örebro på Rix FM Festival. Så står jag där i folkvimlet och har fullt upp med att spana mot scenen där Patrik Isaksson river av en gammal 90-tals klassiker och det hinner gå ett tag innann jag märker att tjejen snett framför ser lite bekant ut. Och vem är det inte då? Jo Ida såklart.
Och jag som trodde att hon och R var kvar i Stockholm, men så var inte fallet för de hade kommit hem några timmar tidigare och passade på att ta en sväng upp på stan. Jag blev väldigt glad över denna lilla överraskning, och vi kunde föra en liten skrika-i-örat-för-att-överrösta-musiken-konversation och så diggade vi lite till Idol-Ola. Hur som helst, väldigt kul att se Ida igen och nu har jag bloggat som jag lovade.










sofo night

Så sista dagen på kontoret på Södermannagatan är kommen.
Vi har firat med lunch på Thaiboat och nu ska vi gå o fika/dricka öl.
Ikväll bjuder jag med My o Vickan till Mosebacke för att se Anna Järvinen och Lykke Li.
Trevligt.

Gå nu ut i solen vänner



Namnsdag

Emm/a subst. -an -or · stoppad fotölj med hög rygg. vanl. under senare delen av 1800-talet. <åld.>: emmastol äv. om likn. soffa: emmasoffa

Ainas funderingar

I går ställde jag min väckarklocka på 05.00. Den enda anledningen var att jag ville uppskatta att sova.
Alltså om jag sover en natt och vaknar när jag måste gå upp då tycker jag att det är jobbigt, att jag inte fått sova någonting osv. Och då tänkte jag om jag vaknar jätte tidigt och får somna om igen. Då blir jag ju glad. Och har liksom uppskattat nattens sömn på ett annat sätt.
Ni kanske tycker att detta är ett överdrivet sätt att snooza. Men det håller jag inte med om. Jag är en icke-snoozare och har aldrig riktigt förstått nöjet med att ställa väckarklockan en timma innan för att vakna var nionde minut och snooza tills man måste gå upp. Varför inte då istället sova ostört denna extra timme?
skalmanEller kanske snoozar man för att uppleva den där känslan som jag beskrev förut, att åh jag kan sova lite till. Men är det inte bättre att vakna o märka att man kan sova i fyra timmar till än nio minuter, det måste väl ändå vara en betydligt skönare känsla?

Undra om Skalman snoozar?


Så varför heter det snooza då?
Jo för att det står "Snooze" på knappen man trycker på.


Kändis spotting på Bondegatan

Jag träffa My och Viktor förut. De två bor och kommer ifrån min hemstad Trollhättan och det var flera månader sedan vi sist sågs. Vi gick och strosade på söders gator och slog oss ner på en restaurang/bar för att ta ett par kalla.
Då upptäcker jag att mittemot mig ett bord bort sitter Peter Jöback och käkar middag. Han har kepsen långt nerdragen och ser ut som om han försöker att smälta in bland porslinet. Men självklart känner vi igen han iallfall.
Det ända vi hörde honom säga uinder en dryg timme var " Tack det var gott" till kyparn. Få ordig kille.
Jag fick iallafall brottas med mig själv ända tills han gick för att inte bryta ut i sång med Guldet Blev Till Sand, haha.


Lars Wimmerbäck

I förrgår ringde Stadstrions föredetta klasskompis Amanda till mig. Vi har inte hörts på ett tag så jag blev väldigt glad. När jag sedan svarar hör jag bara hög musik som skrålar i örat, jag ropar "hallå" ett antal gånger men när jag inte får något svar lägger jag på i tron att det var en klassisk ringa-i-fickan-utan-att-veta-om-det-ringning.
Inom några sekunder får jag ett sms : "Hörde du vem det var?".

Det visade sig att Amanda var på  Lars Winnerbäck-konsert, och hon vet att jag gillar Lasse. Dels ville hon nog dela med sig av konserten och dels ville hon nog retas lite med att hon var där och inte jag.
Hur som helst, nu när jag sitter här och jobbar (ensam på ett kontor 22.55) lyssnar jag på reprisen av när Lasse pratar på Sommar i P1.

Han är svår och vemodig och precis sådär som han är, men ibland mitt i allt vemod så glimtar han till:

När man turnerar runt i Sverige slås man ofta av alla städernas olika slogans. Som när man närmar sig Mjölby  "Nu är det nära". [...] Men kanske mest känd är Enköping "Sveriges närmaste stad".

Vi spelade på en stadsfestival i "Sveriges närmaste stad" för några år sedan. [...] På affischen hade man stavat fel på mitt namn, man hade stavat med M. Wimmerbäck -och det var ju nära...

Han är rolig emellanåt, Lasse, frågan är om han vet om det. Dessutom är han riktig grym på dialekter.
Hur som helst, jag gillar honom när han är svår och vemodig och rolig. 





Kändisspotting


Hej

Jag såg Kristina Törnquist på väg till jobbet förut idag.
Hon är med i Skenbart som måste vara en av de bästa svartvita filmerna någonsin.
Hejdå



Oväntade saker

Host host. Jag tror vi alla någon gång gillat eller fortfarande gillar Timbuktu. Och det är ju speciellt roligt att lyssna på en favorit när den sjunger lite annorlunda/ploj sånger. Som tex i Anders o Måns när Måns precis haft ett långt föredrag om hur konstig världen skulle bli om ingen har några fötter och att vi borde uppskatta den bort glömda kroppsdelen mera. Då rappar Jason en kort liten låt om hur våra fötter fungerar.
Eller som i Mat-Tinas sommar-program där hon ska tilllaga lite räkor på en smörgås och Jason kommer in och rappar hela receptet medans Tina yo-ar i bakgrunden.
De där oväntade sakerna är nog de bästa ibland.


Singel och sökande

Eftersom jag har semester och är hemma i Örebrotrakten och med Ida som befinner sig i Sthlm så måste jag ju ha lite koll här. Vad finns det för news i Örebra då? Jo vetskapen har nämligen kommit till mig att det är en duo från Örebro som står för månadens MySpace-sida, nämligen : Elov & Beny. Är det nångång som denna typ av musik eventuellt skulle funka så är det väl på sommaren...Singel och sökande, det skulle kanske kunna vara jag.








Associationer 2.1

Måste ge er en slående likhet.
Peter Rangmar som sångare i Nissebandet och Alexander Bard i Army of Lovers. Checka in dansen. Den enda skillnaden är att Alex B. är seriös och det är nog inte Peter. Haha För övrigt är Army låten ganska het.
 
 
  
 

Associationer 2.0

Med tanke på Ainas associationer har jag precis (igår) läst ut min bok, Stenhuggaren som är skriven av Camilla Läckberg. Kom att tänka på att hon i slutet tackar sin man Micke och inte Martin Melin. Martin och Camilla har bara träffats sen i slutet förra året, sedan båda gått igenom skilsmässor. Då kom jag osökt att tänka på att en annan som skiljer sig, från mängden, och det är Johan Glans.
Detta framträdande är genialiskt och gör det helt logiskt att jag också vill bli stå-uppare.  Take a look...




Titta förövrigt in på Camilla Läckbergs hemsida, där kan man tävla i en skriktävling genom att gissa vilket av skriket som är ett dödsskrik från en människa. Kreativt och roligt Camilla!

Nu ska jag sova, natti.


Upplevelsearrangörens överlevnadshandbok

Det Goda Värdskapet
Ja mina vänner, jag kan inte med ord beskriva hur gärna jag skulle vilja ansluta mig till er för att avnjuta ett glas rött eller två. Ett tag var jag lite inne på att ta mig ett glas i min ensamhet men det blev inte så.
Istället har jag tagit mitt ansvar som bliviande Upplevelsearrangör och beställt boken. Den bok som alla Upplevelsearangörer världen över bara måste ha, en handbok i värdskap och service, nämligen: Det goda värdskapet av Jan Gunnarsson.
Boken är en försenad födelsedagspresent av mina föräldrar. I butik kostar den 359:- men beställer man den på Internetbokhandeln får man den för överkomliga 202:- och är man dessutom student med CSN-kort är frakten gratis. Finurligt va?







Associationer

Nu har jag tvätttid att passa. Är ledig imorn av ngn anledning så jag kan tvätta så här sent utan att få gå-o-lägga-mig-ångest, tur.
Ida o Robin var här förut o bjöd på vin. Trevligt. Kul o se dem igen det var ju några veckor sedan.
Robin berättade att han sett Martin Melin på T-centralen förra veckan. Och Martin Melin är ju tillsammans med Camilla Läckberg och de bor i ett hus i Gamla Enskede, där Ida o Robin har sina släktingar o ska få låna sovplats inatt. Gamla Enskede är en finare stadsdel än bara Enskede säger Alex Schulman som är gift med Katrin Schulman som gör en fenomenal version av Doreen 21.30 på tusenapor. Ennan som gör en fin imitiation är den här gubben.



20.40

Tjenna,
vi dricker vin,
och kollar på klipp på youtube,
vad gör ni för kul?

Emma kom hit så vi blir fulländade!! :D

OCH  

Sista dagen idag

Fredrik Lindström. Foto: Mattias Ahlm/SR.
Tänkte bara tipsa om att det är sista dagen idag att kunna lyssna på Fredrik Lindström som sommarpratare i P1.
30 dagar arkivet ligger på sr.se/sommar där kan man även se vilka som snackar framöver.


Hipp Hipp Hurra för Hipp Hipp


'

13.49

Sitter och surfar runt som vanligt. Måste dela med av detta klippet.
"Tänk noll-noll" haha




Åker snart


Hej alla
Nu strax ska jag bege mig till Stockholm.
Kommer anlända på centralen vid fem tiden.
Då bär det av till Gamla Enskede och kanske en mellanlandning hemma hos Aina på Gullmarsplan.
Funderar på att dra till Skansen imorn och nu har de även släppt den hemliga artisten som inte är mindre än Adam Tensta.
Även Veronica Maggio kommer och gästar allsången imorn. Så det kan bli en bra kväll.

Ha det bra

Godmorgon på er!

Tänkte bara välkommna det gröna slemmet in i mitt liv.
Och tipsa om varm flädersaft är väldigt gott och lenande för halsen.

Eftersom min jobbdator fått för sig att inte vilja funka kommer jag nog sitta framför bloggdatorn hela dagen. Så räkna med mycket uppdaterande!

Med vänliga hostningar


Krya på dig

Aina är sjuk, usch och fy, det är aldrig kul. När jag var liten trodde jag att om man umgicks med någon som var frisk så kunde man bli smittad av frishet, likaväl som man kunde smittas av sjukdom av nån som var sjuk.
Så funkar det tyvärr inte, däremot så kan man ju alltid försöka glädja någon i en jobbig stund.

Detta kanske skänker ett skratt...


Funderar på om nån sagt åt den där flickan att skrika rakt ut,
eller om filmteamet var med under en hel dag på dagis och lyckades
fånga det där hysteriska-rakt-framför-ansiktet-skriket.


Hur som helst, krya på dig Aina!

sick and tired

Jag har dragit på mig någon form av virus. Kan typ inte prata för min halls är igenbommad och ömmar. Huvudvärken är ett stadigt trummande i bakhuvudet. Så jag sitter här framför datorn och slösar mitt liv på YT och filmpunkten. Tänkte dela med mig av ett klipp av Kvarteret Skatan.



Enjoy!

som en liten recension

Igår såg jag den gamla godingen 30:de November från 1995. Göran Gillinger och Jonas Karlsson har huvudroller. Det är egentligen en hemsk tragisk film i Romeo och Julia anda men den har sina guldkorn som är så sköna. Ett stort plus är ju att Göran är ung och snygg och att Jonas stammar.


Kändistätt i Örebro till veckan

Kan glädja alla Örebroare med att veckan kommer att bjuda på mycket kändisar.. Perfekt för alla fjortonåringar och alla som känner sig som fjorton, typ jag. =) Rix FM festivalen kommer till Stortorget på Onsdag, missa inte årets happening i Öret!

Bl.a kommer vi få lyssna till denne mannens ljuva stämma..



Och om man inte får nog på Onsdag så kan man bege sig till Hellefors på lördag, då dyker nämligen Lasse Holm och de övriga i Diggiloo-gänget upp där. Sen går det rykten om att även Magnus Bäcklund kommer att uppträda där tidigare i veckan, vilken dag detta blir är dock oklart..

Hoppas ni passar på att njuta denna vecka av sveriges musikaliska elit!



Stockholm väntar

Imorgon tar jag min lilla blåaväska och far till Stockholm.. Jag och R ska tillbringa några dagar där och försöka hitta på något kul, på tisdag blir det troligen Allsången, Aina, skaru me?

Så jag hoppas att jag har något kul att berätta när jag kommer därifrån. Vi ska bo typ vid Aina, eller på andra sidan Globen men iaf =) Så vi får höras när jag kommer hem. Men Emma håller ju ställningarna här hemma så det känns tryggt!



Kändisspotting på stadstrion

Nu är jag typ kändis. Mitt namn har stått med i tidningen TVÅ (!!) gånger den här veckan. Så alla Nerikes Allehandapremunanter, slå upp Lekebergssidan och läs om Stadstrions egna kändis, Ida Wetterström!

Nåväl, familjedagen igår i Fjugesta som varit mitt projekt under LIA:n blev superlyckat! Det kom runt 100 personer och alla verkade supernöjda! Jag allra mest! Som sagt, läs NA så fattar ni själva!



Inte kändisspotting

Jag har varit hos min kompis V på filmkväll tonight. Vi tittade på Den vita Massajen, en förövrigt sevärd film då den bygger på en sann historia. När filmen var slut och vi typ halvslumrade i soffan kände jag att det var dags att dra sig hemåt mot min egen säng.
Jag kan säga att Kumla är rätt dött klockan tolv en lördagkväll. Utanför Systembolaget spottade jag dock några alkholister på en bänk. Runt dem stod ett gäng ca 14-åriga tjejer. Fnittriga.
När jag har passerat säger de till alagarna: "Heeej då, vi måste gå nu men tack så mycket!".

Jag blir ledsen i själen både på grund av alholisterna som sitter på en parkbänk och inte har ett bättre liv och även på fjortistjejerna som får sprit av dem. Tragiskt.

Vart är världen på väg?
På semester älskling!






Varning för mobilkort

 EFTERFÖRE
Tidigare idag skrev jag att jag skulle klippa av mitt hår.
Så nu har jag gjort det.
Här kommer bildbevis.
Före och Efter.
  

Så vad tycks..?

Kvälls jidder från torsdan

Jag tror vi alla har varit i den konditionen då man tycker att det är en bra idé att filma det man sitter och snackar om.
I den konditionen var jag igår när jag och Elsa och Jakopp satt på deras balkong. Som vanligt kom vi in på Anders o Måns och jag började säga dessa tre ord om och om igen med viss hjälp av Jakopp som fattat poängen.
Lägg märke till hur jag verkligen artikulerar fram ett försök att låta skånsk samtidigt som jag får den där rösten som jag alltid får när jag ska härma folk, oavsett vem. 
 
 
Ja ska man vika ut sig på en blogg ska man göra det ordentligt och speciellt horisontiellt.

KÄNDISSPOTTING


Varför kan inte Ida (och numer Emma)  få se kändisar som kommer från Närke?
Nej, kändisarna ska såklart vara i Stockholm på samma gator som jag.
Tycker synd om Ida o Emma. Inte så mycket kändis action i Örebro förutom radarparet vi kan läsa om nedan..

Men här kommer mannen som syntes till på Götgatan tidigare idag.

Tobias Karlsson

Han kommer från Östansjö där Ida bott större delar av sitt liv. Han har dansat på Lenas Dansstudio i Hallsberg som har sina lokaler under vårt klassrum. Klassrummet som förenade denna stadstrio. Så Tobias är allt en speciell kändis.

Cheers


Kändisspotting

Jag har ju typ sett noll kändisar under min tid i Gbg och då har jag varit där i stort sett hela sommaren.
Vad händer då när jag åker hem till Närke? Igår traskade jag runt på stan (Örebro) och självklart lyckas jag pricka in en kändis på min kändisradar. Ingen mindre än min älskade favorit-barnboksförfattare: Anders Jakobsson.
Ni vet, en av papporna till Sune och Bert.


                          Anders                 &                     Sören

Det finns knappt ord till hur mycket jag älskar Sune och det roliga är att jag under några lyckliga ögonblick i höstas lyckades häva ur mig en klassisk "ni-har-betytt-så-mycket-under-min-barndom-och-jag-älskar-allt-ni-gör!" när jag träffade Sören och Anders på bokmässan i Örebro. Det var stort!

Ibland ser man Anders såhär också:










sista helgen i stockholm



Så då var det bestämt. Det blir inget Fallens Dagar för min del. Första året jag inte är där sedan jag var bebis.
Jag stannar här i Stockholm för att förbereda flytten, skriva klart min rapport och göra alla saker man måste göra i Stockholm som jag ännu inte kommit till skott med.
Hade sett fram emot att träffa gamla gänget igen men det får bli en riktigt reunion på Emmaboda.

Jag tror jag klipper av mitt hår ikväll.

Back to work

Fågelbo

flamingon

Glömde säga att jag fått en ny chef.


Godnatt

film o igår

Det blev lite film tittande ikväll. Det var längse sedan så det var mysigt.
Vi såg The Darjeeling Limited. Den var jätte bra. Brukar egentligen inte gilla filmer där de pratar engelska men detta föll mig verkligen i smaken. Se den!

Så ska jag berätta lite om igår kväll. Har väl inte så mycket annat att säga än att vi drack upp all alkohol som fanns på kontoret och att det var massa trevligt folk där.
Här följer några bilder.
 adam Linn öl Iron Maiden-fan Stefan o Kalle 

Tack för mig

Bloggtoppen, vi bloggar mot toppen!

Jag är glad, vi ökar vår upplaga! Tjohej!


Hade tänkt att lägga in en bild, men det vill sig inte, gå in här och titta istället!





Semestertips?

Nästa vecka ska jag och R ut på en liten semester hade vi tänkt. Vi var först hemskt inne på Göteborg och Liseberg, men nu har det ju varit en olycka där och allt, så vi är väl lite misspepp på det tror jag...

Istället har vi tänkt oss Stockholm, och eftersom han huserar där upp tills måndag eftermiddag så passar det ju rätt bra också, bara för lilla moi att ta bussen eller tåget upp..

Men då till den stora frågan, VAD ska vi hitta på??? 
Någon som har några tips? De mottages varmt!

Om ni har några tips som inte är från Stockholm så mottages dessa också, jag sa att jag tyckte vi kunde paddla ut till en ö och tälta.. typ? Eller vad som helst!


Mitt nya liv

JAg trodde att det var så hilma lätt att bara bestämma sig. No more sugar darling.. Men icke.. Jag trillade dit på en gratis piggelin så fort det hade lugnat ner sig på jobbet.. Aj aj..

Jag hade tänkt att bli nyttig, sluta äta massa socker och bara träna och bli fit for a fight så att säga. Men alltså vänner det är inte så hilma lätt.. Fast jag är ändå ganska duktig, med tanke på att jag har varit ledig i två dagar och under dessa två inte ätit något osunt. I Tisdags var jag på gympa, igår cyklade jag ut till universitetet och så, när jag kom hem så bakade jag bröd! Trimlimpa! Så gott var det!

Jaha, vem fan bryr sig liksom?

Men om ni med skulle vilja börja ett nytt liv så kommer receptet på brödet här:


TRIMLIMPA
3 dl Vetekli
1,3 kg Vetemjöl special
10 dl vatten (fingervarmt)
50 g jäst

Gör så här: Smula jästen, häll över vattnet och blanda tills det inte är klumpigt. Sen häller man i det andra, fast inte allt mjöl då men typ allt, och lite salt också. Sen jäser det i 40 min, då kan man göra något annat, man behöver inte vakta. Sen ska man dela upp det i 4 limpor och lägga på en plåt med lite högre kanter, eller man får lägga det på vilken plåt man vill. Man kan pensla med lite olivolja emellan så de går lätt att ta isär när de är klara. Sen ska de jäsa igen, i 35 minuter, man behöver inte vakta nu heller, skönt! Sen ska de vara i ugnen som ska vara 200 grader varm, de ska vara inne i 35 min typ... Sen ska man ta ut dem och låta dem svalna på ett galler, med en bakduk över sig.

Testa, ni kommer inte att bli besvikna.

Vad händer annars, jag har börjat med ett litet Harry Potter Maraton. Mycket trevligt. och så är jag ju på jobbet då.. Rätt segt men skönt också, så man kan chilla lite :)



Lite om ikväll

Här kommer en bild på mig + folk. Mer kommer imorn när jag orkar ta tag i allt.



Goodnight


Sex säljer...

Jag pratade med Aina häromdagen. Länge. Efter samtalet kom jag att tänka på att jag saknar henne. Ni ska veta att hon är en väldigt inspirerande människa. Hur som helst så pratade vi bland annat om bloggen och framtida planer.
Jag kom att tänka på en sak som skulle kunna generera många fler läsare.

Sex.

De flesta, vare sig de erkänner det eller ej, gillar att läsa om sex. Hur som helst så tänkte jag vara väldigt utelämnande och skriva detaljerat om mitt sexliv för att göra bloggen populär. Håll i er!




































Det var väl allt. Undrar ni något är det bara att höra av sig.




18.35


Nu burgar festen.
Hoppas ni har det bra.

Vivan o jag

Satt och tänkte på hur många jävligt bra filmer jag har i min filmsamling. Som ni kanske kan tänka er så är det 99% svenska filmer. Äger en Monty Python film och En Vampyrs bekännelser (eller vad den heter) som jag f.ö. har fått i present.
Resten är renodlade svenska kult humor filmer. Och tro mig det börjar bli några meter dvder staplade brevid varandra.
Så kom jag och tänka på en klassisk scen från Galenskaparnas Monopol som jag och min pappa brukar härma i evigheter. Se och njut.



Nu blir det lunch..

Brotten som skakade Sverige del 3

Tredje delen handlar om Salaligan. Ett gäng ungdomar som går med i en hemlig klubb och slutar som en mördar liga.
I fronten står Sigvard Nilsson. En märklig ung man som intreserad sig för allt inom det okulta som man kan hitta på 1920-30 talet. Han lurar med sin kompanjoner och förevisar att det inte är ett moraliskt brott att råna. Men för att råna måste de döda och de snurrar in sig i en härva utan dess like för denna tidsålder.
Intressant med mycket förhistoria om killarna och främst då Sigvard Nilsson men man märker att genom halva artickeln har man tappat bort sig. Dock ser jag fram emot skribentens kommande bok som handlar om Salaligan.
3 av 5 poäng får den.


Godnatt världen

Jag känner bara att det ska bli väldigt skönt att gå och lägga sig nu efter en sådan dramatisk dag.
Imorgon hoppas jag verkligen att jag ska vakna upp och att världen ska vara lugn och odramatisk som den var innan broar rasade, karuseller kraschade och lila män promenerade runt med en bongomusikspelande bergssprängare och misstänksam resväska.


Godnatt

toppen kväll

Så hur blev kvällen då?
Som jag skrev tidigare så blev den inge fest i skäärgården eftersom bussstrejken är i full gång och vi då således inte kunde ta oss ngn stans. (Vore ju bussigt om ni kunde ge chaffuörerna högre lön o allt så vi andra får ett liv)
Det blev käk på restaurang och ölhäng istället.
Jag blev så glad när vi gick vidare efter maten till Berlin på Skånegatan, för det stället fick mig att tänka på KalleW. En kär gammal vän från mina hemtrakter. Berlin hade vart hans residens om han hade bott i stockholm. Så jag måste ladda upp en bild så KalleW får se detta paradis.

En minimalisk liten bar med två vaningar! På den lilla inomhusbalkongen stod en orgel och lite mickar. En tjej spelade grammofonskivor och switchade mellan finsk tango och Lill Lindfors. Bilder på män i uniformer klädde väggarna och ölen var god. Är inte något för dig Kalle?

Nåväl nu blir det sängen. Det är trots allt en dag imorn också och då blir det fest igen.

I Stockholm finns alla sorters människor

Så nu tänkte jag berätta om händelsen i förmiddags.
Jag står i dörröppningen i solen och dricker mitt morgon kaffe när en man, helt klädd i lila, bärandes på en resväska och en bergssprängare som spelar afrikansk bongo musik på högsta volym stannar framför mig. Han ställer ner bagaget och går förbi mig in på kontoret och frågar Kalle om han kan lämna sin väska här i tio min för att hans vänner på haschcafét en bit bort hade inte öppnat ännu. I sin förvirring svarar Kalle ja och han tar sin bergsprängare och går.
Vilda undersökningar görs för att få reda på vad som kan vara i den suspektsa väskan. Bomb, knark, vapen, pengar? Inget svar då vi inte vågar lämna några fingeravtryck om framtida misstankar skulle komma. Två timmar senare hämtar Kalle vännerna på cafét som får ta hand om väskan. 3-4 timmar senare kommer gubben (utan bergsprängare) och vi hänvisar till cafét.
Hel mysko.
Men som tur är har jag dokumenterat denna händelse.

Väskan o bergsprängarn
Bagaget han lämnade framför mig när han pratade med Kalle.

den lila klädda mannen
Han tog sin bergsprängare och gick iväg.




Premiär på egenfilmade video inlägg på bloggen. Höj volymen o lyssna noga på koko musiken han spelade.


Krasch boom bang

Öret anropar världen!

Är hos R's bror och lånar burken eftersom vi numera inte har någon. Den är inlämnad på lagning. Så himla typsikt, nu när man är helt själv en vecka, inget surfande! VÅran dator ja.. Den har blivit överkörd!! Av en bil, fattar ni? Så det är därför den är en smulpaj-dator.... Krasch booom bang så var den döööd!

Va nyss på Friskis och Svettis i Skytteparken, det var helt sjukt mycket folk... Fast det inte ens är så himla bra väder, men det var ju kul att svettas lite kollektivt..

Nu ska jag snart hem och kolla in Lundin och gänget på skansen och dricka lättdryck, vilken delikatess det är har jag kommit på.. Speciellt den med lingon och tranbär, mumma! Så är livet när man inte får gå på systemet Aina! 


 

Ännu mer dramatik

Hörde precis att Rainbow på Liseberg har störtat och det är massa skadade.
Det första jag tänke var: Emma! Men så kom jag på att hon är på hemmaplan i Kumla. Puuh.

Mer dramatik

Jag hörde precis på radionyheterna att en gångtunnel i Stockholm har rasat.
Minst en människa har omkommit och min första tanke var såklart: Aina! Men så ser jag att hon varit och handlat vin och alltså inte promenerar i Kista... Puh!



17.15

Chill OutJag o Kalle har precis vart och storhandlat på Bolaget inför festen imorn.
Gah vad jobbigt det är att bära 9 liter vin en kilometer. Och inte bara vin utan en bordsfäkt lika stor som en grammofon.
Så nu belönar vi oss själva med varsin öl.

Ni kommer få se bilder och resten av historien om den konstiga mannen ikväll.

Kändisspotting vid Ringen



Hade väl aldrig känt igen honom om jag inte hade haft en spelning o festat med dem för nått år sedan.
Men killen längts upp till vänster hängde utanför Systemet lite halv slött med en cigg i munnen.

Vi snackar alltså om Mixtapes and Cellmates.


action x 2

Min kollega Stefan fick ett sms av sin tjej som jobbar på hotellet brevid Casino Cosmopol:
Det är rån på casinot!

Några minuter senare finns det på aftonbladet.
Rånarna har flytt på motorcykel.

Ett par timmar innan detta hände kom det en mystisk engelsktalande man och lämnade en väska på vårt kontor.

Kan man koppla ihop dessa historier?
Mer info kommer..


uppd.

Det blev ändrade planer pga busstrejken.
Så vi ska äta middag och dricka öl här i city istället.
Är på ganska bra party humör just för tillfället.
Man blir det av att lyssna på denna låten om och om igen.




Ska berätta lite senare om vad som hände nyss på kontoret. Det var lite action here so to say.



Ännu en beundrare

Det har aldrig varit och kommer aldrig att bli min mening att hänga ut någon på den här bloggen. Oftast handlar det tvärtemot att hänga ut sig själv. Med detta inlägg tänke jag bara visa hur grymt dum jag har varit, och ibland är mot personer. Mina vänner har även klagat på detta.
Jag är väldigt dålig på att svara på sms.
Ofta börjar jag till och med skriva svar men glömmer det halvvägs så sms:et blir 2 timmar försenat, annars tänker jag att jag ska svara senare och glömmer det totalt.
Men just i detta fallet handlade det bara om att jag var så där idiotiskt dum som jag hatar när folk (läs: killar) är mot mig. Man dissar helt enkelt.


Hej hej. Hoppas allt e bra! I och med att du inte svara så förmodar jag att en dejt inte var av intresse : ) aja du får ha det bra iaf. Kram


Till denna historia hör även att killen ifråga försökte bjuda med mig och Sandy på efterfest 05.00 utanför Burger King på Avenyn en fredagnatt. Vi sa nej och samtalade allt som allt i kanske tio minuter, men jag gjorde tydligen ett väldigt gott intryck och han hörde av sig under några dagar efteråt. Jag ville däremot inte inge förhoppningar av att jag hade intresse så jag slog dövörat till helt enkelt.
Det är taskigt men det är ofta rätt effektivt. Jag har själv blivit utsatt för det och vet hur hårt man kan ta det så därför tänker jag försöka rädda situationen lite.
Jag får komma på nåt bra svar till den här killen utan att vara ännu taskigare..

(p.s han skulle aldrig hitta hit så det finns ingen risk att han skulle läsa detta)

Efter det kan jag kanske somna med lite bättre samvete.

Godnatt





En hemlig beundrare?

Det ringde precis på vår hemtelefon.
Vi är tre stycken hemma men ingen lyckades svara.
När jag tittar upp numret på eniro så tillhör numret en man från Stockholm.
Han har ett ovanligt namn, men det är inget jag känner igen. Adress: Johanneshov, Stockholm.
Kollar upp på facebook och killen är född 8 april, 1986. Jag kan se hur han ser ut, vad hans vänner heter (168 st) och hur dem er ut. En frisökning på google visar att killen bland annat har ett, som det verkar, väldigt framgångsrikt webdesignföretag tillsammans med två andra kompisar varav den ena driver en blogg tillsammans med en tredje kompis.

Jag undrar bara. Vad ville han oss?







Nästan som festival...

Och så var det det här med Karlstad.
Ett tält och tre tjejer under en helg i Karlstad = party och jäkla mycket roligheter.

Jag och mina vänner V och E packade sovsäckar och tält för att följa upp förra årets succé, en partyhelg på Skutbergets camping utanför Karlstad. En företeelse som numer är tradition...
I fredags eftermiddag lämnade vi Närkeslätten bakom oss och vädret var grått och himlen bestod av regntunga moln. Då och då under resans gång passerade vi genom skurar av regn men det var inte förrän vi kom fram till Skutberget som molnen sprack upp och till och med solen valde att titta fram.
Så hade vi bekräftat att solen alltid skiner i Karlstad.
Vi slog upp vårt tält och därmed var campingen igång och det var festivallik känsla som ingav sig...


Fast lite mindre människor...

och lite mindre musik...

och lite mindre lera...

och kanske lite mindre öl,vin&sprit..

esch, förmodligen var det inte ett dugg likt,
vad vet jag, jag har aldrig varit på festival.


Hur som helst hade vi rikitgt kul.


Kändisspotting, eller ja, kändis o kändis...

FRÄJ
Jag tror alla har varsin egen historia om Frej.
Och själv har man ju samlat på sig en del under åren.
Historier om när han försöker mucka gräl. Sno apelsiner. Skyller på att han blev tappad som bebis. Och utslängd från Roskilde.
Nyss fick jag en ny historia.
Frej med vän går på gatan utanför. Och jag hör han säga; "Vapnet och Familjen säljer 1500 biljetter ihop, men vi säljer över 2000"
Stämmer väl kanske inte riktigt min vän. Men du kan väl skryta för dina polare om du vill.
Dessutom är han en riktigt klen liten grabb.

För dig som inte vet så är han medlem i Slagsmålsklubben (SMK)


Hårigt

så här såg det ut i september 07

Måste göra något med mitt hår. Jag går runt varje dag med LykkeLi-knut för det är det ända jag kan ha..
Får väl börja med, vilken färg sk jag ha på håret?
Och sedan, vilken frisyr?

Brunt?
Rödblond?
Blond?
Långt?
Kort?

Ge mig förslag för fan så jag kanske kan bestämma mig i veckan!! För det måste ske förändring nu, NU!


Kändisspotting @ tunnelbanan


Imorse följde jag min kusin till Tcentralen och på vägen tillbaks till kontoret såg jag en kändis!
Den här gången var det Georg Nakas, Tsatsikis grek-pappa.
Han hade långa långa dreads.


Anna Franzon

Tänkte bara tipsa om lite skön sommar musik, Anna Franzon och Sthlms Snyggaste Band.
Ni kan läsa lite kort om henne i senaste Groove.
Dessutom är det min vän Jocke som spelar trummor.
Så klicka här för lite sköna toner.


Sunshine to all

Jag kom hem till Kumla men vände nästan i dörren.
Denna helg har jag spenderat i Karlstad av alla städer.
Jag och två av mina bästa vänner skulle campa och såklart väljer man staden där solen alltid skiner:
Karlstad.

Jag känner att jag ligger rätt långt efter i bloggandet. Härmed utlovar jag en rapport från solstaden. Däremot så kommer den imorgon.

Nu tänkte jag sova.


Natti

22.36

Häng i parken med vattenmelon o kiwi.

elsa jakopp jocke
Godnatt

Kändisspotting på gullmars

PIA
Igår mötte vi en kändis på Gullmarstorget. Och inte vilken kändis som hellst.
Utan Pia Oscarsson, kanske mer känd som Karin Toivonen i Skilda Världar.


Get loaded in the park

Jag är så jävla bra på att laga mat. Iallafall när jag är på bra humör.
Så nu har vi ätit riktigt gott och ska strax ut till parken i närheten o äta vatten melon.


Förut var vi på Louie Louie och såg Elias i Elias and the Wizzkids. Jävligt bra måste jag säga.
De rätta orden för att beskriva känslan som gnager i en.  Helt klart bäst idag.

presenten
Sedan blev det designtorget och köpa födelsedags present och lite annat.

Peace


God morgon

här är viNu ska vi iväg till Bondegatan.
Där är det ett café som har frukost spelning så här på morgon kvisten.
Trevligt. Sedan ska vi på en foto utställning. En gratis sådan. Det gillar vi.
Men först ska jag sjunga jamåhonleva och medenenkeltulipan och happybirthdaytoyou och lite sådana där låtar.

Hoppas ni får en trevlig dag

Söta ungar?

Jag har funderat på en sak, varför är alla ungar söta? Inte bara barn som vi människor har, alla djur ungar är ju mer eller mindre söta! Det är ju underbart med bebisar i alla former.. Är säkert någon biologisk funktion för att rädda dem från farligheter men om någon har någon annan smart förklaring får ni gärna dela med er av den, tills dess följer här ett kollage på lite söta saker så här på söndag morgon!












Ha den äran

Jag o min kära kusin har gått omkring på stockholms gator hela dagen och njutit av vädret.
Vi har ätit plommon också. Mumma.
Och sett på andra säsongen av AndersoMåns.
Imorn fyller hon år. Så jag ska nog sjunga för henne när vi vaknar.
Nu ska vi sova.

Another day at the hotel

Jag jobbar idag igen, och tur är väl det, för annars hade jag inte kunnat blogga något alls! Det är rätt lugnt på hotellet idag, några stammisar och några kärlekspar. Och såklart barnfamiljerna..

En sak jag funderat på när det gäller föräldrar och deras barn, hur allvarligt är det egenligen om man råkar kalla deras lilla pojke för flicka eller tvärtom? Det är ju grymt svårt att se skilland kan jag ju säga. Har hänt flera gånger att jag sagt någonting i stil med "vill den lilla tjejen ha ett ritblock?" Och genast är den curlande föräldern där och rättar mig "det är en pojke!!". Shit, pinsamt. Men hur illa är det egentligen, det är ju inte så himla lätt att se skillnad. Med blonda lockar och en röd tröja, det kan vara vad som helst ju! Har slutat att säga pojke och flicka nu, säger barnet. Mycket enklare så. Då blir det inte fel, inga arga föräldrar efter mig. Alla bara jätteglada för att de får ritblock och kungakrona OCH en gratis piggelin. Gratis är ju godast som vi alla vet. Sitter och är lite småförbannad på den där Nils också, Blondinbellas boyfriend. Han har startat blogg och har typ 8000 besökare första dagen. Snacka om att få saker gratis. Kan ingen ge mig 8000 besökare gratis. Eller vafan, det är nog roligare att kämpa lite för sina besökare och inte bara glida runt på en räkmacka.. Eller ha en curlande förälder som rättar alla i ens led. Jag är min egen och klarar mig själv, så det så! (fast jag skulle inte klara mig utan Emma och Aina här på stadstrion). 

Sen vill jag bara hälsa grattis till Jelena Isebajeva som satte världsrekord i stavhopp igår, vilken tjej! Jag höll tummarna så de blev blå och hon klarade det på andra hoppet. Ni som känner mig kanske tror att jag ljuger nu, jag är ju typ noll intreserad av sport, men det är sant, jag kollade faktiskt igår! 


 
503 cm med en stav, klå det den som kan!



åh

Okej. Det här är ju bara töntigt. Blondinbellas pojkvän har startat en blogg för att ge henne lite konkurrens.
Och säga vad man vill men är inte designen på sidan liiiiiite lik våran? hm..
Visst vi har inte patent på det hela men ändå, vem fan var först liksom?
Nu gäller det bara att få han att fatta att det är våran grej..






Sammanfattningsvis

Här är jag, Ida.
Om exakt en månad fyller jag 20 år, vilket i praktiken innebär att jag har 31 dagar på mig att göra massa dumma tonårsgrejjer, sen får jag gå på systemet. Jag bor i en trea tillsammans med en snubbe som jag var kär i på lekis, sen trillade jag dit igen. Jag är intresserad av konst (eller foto då), litteratur (jag köpte en bok förra veckan, Marian Keyes) och design (inredningsfantast), det låter så sofistikerat tycker jag. Jag blir nästan aldrig nöjd, förändringar och utveckling ska det vara, speciellt när det gäller stället där jag bor. Ibland önskar jag nästan att jag vore gift med Martin Timell eller kanske till och med Ernst, han är ju till och med från Örebro. När jag lyssnar på musik blir det nästan alltid lättsmält radiotjafs, men ibland sätter jag på Raymond och Maria eller något annat tungt och sjunger med. När jag blir stor ska jag 1. Vara bäst i världen på service 2. vara mer anlitad än Bindefeldt 3. leva svensson liv. Jag gillar att inbilla mig att folk spanar på mig när jag går på stan och då gå lite extra snyggt. Imorgon ska folk spöa skiten ut mig i Paint Ball, och jag förstår inte varför det skulle vara kul och jag ska betala 350 spänn för det? Om jag fick bestämma så skulle alla jag känner få resa hur mycket de ville utan att det skadade miljön. Innan jag dör så ska jag ha varit i alla världsdelar och skakat hand med en president.

Nu ska jag läsa klick,




STADSTRION!


En bild på hela stadstrion samlad!!


Den är tagen under våren 2008, januari-mars någongång..
Visst är det fantastiskt!! :D

I am broken and alone...

Jag är förkrossad, i dubbelbemärkelse.
Våran dator är paj, typ lika paj som en smulpaj.. Den är söndersmulad och krossad och DÖD! Och alltihop är R's fel. Men han har lämnat in den på lagning. Men det kommer ta typ 3 veckor. Sen får vi tillbaka den, eller en ny. för det går nog inte att laga en smulpaj-dator. Jävla R, håller med Aina om den där slit och släng kulturen. Varför måste man hela tiden ha nytt nytt nytt.. Nu ska jag börja handla på myrorna också, och bikupan eller röda korset eller vad det heter, fast de har semester stängt. Så jag får vänta tills augusti, fast då har jag ju iofs fått lön igen så då kanske jag inte är så sugen på det men iaf. Jag köper alltid ekologisk mjölk, det är väl bra?

Vad köper ni för ekologiska saker? Eller har ni någonsin haft en smulpaj-dator?




Hade ni gjort det?

Behöver lite hjälp. Kan jag skicka iväg detta till mina favorit skådisar eller är det för nördigt?
Detta ska skickas till:
Reine Brynolfsson, Jan Myrbrand, Måns Nilsson, Gustav Hammarsten, Nina Gunke, Rolf Lassgård, Cleas Ericsson, Gunnel Fred, Anders Johansson, Jakob Eklund, Gunilla Röör, Johan Widerberg, Marika Lagerkrantz, Peter Haber, Robert Gustavsson, Maria Lundqvist, Thomas Norström, Allan Svensson, Jessica Zandén, Loa Falkman, Göran Gillinger, Jan Malmsjö, Susanne Reuter, Peter Dalle, Katarina Ewerlöf, Peter Perski, Ulla Skoog, Charlotte Strandberg, Göran Rangerstam, Göran Forsmark, Lennart Jähkel, Jonas Karlsson, Niklas Hjulström, Lars-Erik Berenett, Sven-Åke Gustavsson, Lena Endre, Björn Kjellman, Michael Nykvist, Helge Skoog, Björn Skifts, Johan Ulvesson, Cleas Månsson, Gösta Ekman, Jakob Nordenson, Lena Nyman, Bröderna Ekborg, Helena Bergström, Ingmarie Carlsson, Johannes Brost, Carl Kjellgren, Rickard Wolf, Sven Wolter, Per Oscarsson, Thomas von Brömsen, mfl.

Hej
Jag fullkomligt älskar gamla svenska filmer, och därmed även svenska skådespelare.
Jag har sedan jag var liten och rågblond tänkt att jag måste få berätta för alla de jag tycker är så fantastiskt bra att jag tycker att de är så fantastiskt bra.
Så därför får du detta brev. Kanske tråkigt att vara med i ett massutskick men tro mig detta är skrivet med sann kärlek och skickas bara till utvalda.
Jag vill ge dig en himla stor eloge för att du är en så skicklig skådespelare! Jag älskar så infernaliskt alla filmer du varit med i och uppskattar dem så ovärderligt mycket.
Tack för allt som du skapat som gjort mitt liv så rysligt mycket ljusare, i tiotals år.
Jag vill bara att du ska veta att jag älskar det du gör och tycker det är så förbaskat bra.
Med Vänliga Hälsningar

Aina

I telefonen

På väg till mitt jobb går jag förbi två stycken telia butiker.
Men idag var det inte som det brukade.
Hundratals människor stod flockade utanför entréerna.
Den enda som skulle kunna locka fler folk är väl kanske om Micheal Jackson skulle ha en gratis konsert som man får hämta biljetter till.
Så varför hade tejer o killar, gamla o unga, trötta o pigga träffats utanför telia butikerna?
Jo för att Iphone släpptes inatt.
Iphone med sitt klumpa skråm och inom en vecka fel på tuchdisplayen. Att inte kunna skicka mass sms är väl det alla vill numer. Så gå o ställ dig i kön kära vänner så ni inte missar att slänga tusenlappar i sjön.

Nä, jag har väl egentligen inget emot Iphone. Tänkte bara vara arg o klanka ner på sammahället o vara lite politiskt med våran slit o släng kultur.
Äh
Godmorgon på er.

 

sammanfattningsvis

aina betyder polis på invandriskaHär är jag, Aina.
Fyllde 20 för ett tag sedan men det är något jag ångrar.
Jag bor i en trea tillsammans med en för några månader sedan okänd människa.
Vi bor 9 minuter från T-centralen med gröna linjen i ett hög hus som byggdes 1957.
Jag är endast intresserad av svensk film, svenska skådespelare och svenska komiker.
Kan hända att jag lyssnar på musik ibland.
För övrigt har jag noll kontroll över mitt liv för tillfället och detta håller mig vaken om nätterna.
Har nyss upptäckt att lösa korsord är ganska roligt om man han internet till hands o kan fuska.
När jag blir stor ska jag bli 1 polis 2 researcher på ett bokförlag 3 äga den festivalen som alla vill gå på.
Jag gillar att vända utoin på ord och göra ordvitsar av allting jag tänker/säger.
Under sängen har jag en skitful tavla som den som bodde här innan lämnade så snällt kvar.
Imorn ska jag dricka ekologiskt rödvin för det är bra för miljön.
Om jag fick bestämma skulle onödiga önskningar mycke lättare slå in. Som tex att Johan Wideberg skulle bli kär i mig eller att Måns Nilsson skulle göra slut med sin tjej och dumpa sin 6 åriga dotter.
Innan jag dör ska jag ha varit med i en rolig film/serie och ha skrivit en låt där texten enbart består av andras låt titlar.
Nu ska jag sova.

Schmester

Mina kära vänner, jag måste nog lätta mitt hjärta.
Det är en sak som jag helt har glömt av att berätta. Det är nämligen så att jag i tre veckor kommer att vara borta från Göteborg.
Jag ska nämligen ha semester (åååh vad jobbigt) så då kommer mitt bloggande att ske ifrån Kumla och inte Göteborg. Jag vet inte, får väl gå in på GP och hålla koll på vad som händer här i Götet så att jag ändå kan rapportera.
Imorgon kommer Lars Winnerbäck till Slottskogen, det har jag iallafall koll på.

Man kan ju fråga sig  varför det heter Slottskogen när det inte finns några slott där, men det beror på att gräset är slått.
Haha!

(okej, det skämtet kom jag inte på själv...)





Fet sallad

så här kan det se utJag ska berätta för er om världens godaste maträtt.
Sallad.
Och absolut inte vilken sallad som hellst. Utan bara ingridienser som är goda.
Dvs:

Tomater
Lök
Fetaost
Solrosfrön


Blanda ihop detta och ät hellst med sked.

Smaklig måltid och välkammad utter.

hoa hela dagen lång

Hahaha Det är så roligt.
Minns ni att jag skrev att Hoa Hoa Dahlgren gått förbi här utanför på gatan?
Denna veckan har han gått förbi två gånger till.
Och alltid har han heltklart alkis-klassade kläder på sig.
Efter honom går en grå liten hund som ser ut som en golvmopp.
En sådan som gösta Ekman leker med i Morrhår och Ärtor.

Ska ha kameran i beredskap om han kommer snart igen så att ni får se.
Så länge får ni kolla på denna otroligt färgsprakande bild av mig i en solnedgång.

Peace

Sweet Thai

Nu har jag dödens timma på jobbet..Jättelugnt och snart ska jag börja att stänga mitt pass..  Skönt, att man snart får gå ut i solen!

Vi har världens sötaste Thailändska på mitt jobb (okej, jag har aldrig varit i Thailand så jag ska väl egentligen inte uttala mig). Hon är i alla fall vädigt gullig. Hon fårgar jämt hur man mår. Säger att man är snygg och hon sa att jag hade blivit smal häromdagen. Förut var jag tjock och ful, men nu var jag smal och snygg tyckte hon. Och idag hade jag snygga kläder och så tyckte hon (vi har fått nya uniformer). Även om det är vissa hinder i språkbarriären så försöker hon alltid och tillslut så brukar jag förstå vad hon menar.. =) Hon heter Nui kan jag tillägga.. Sött!





Brotten som skakade Sverige del 2

Så igår kom del 2 ut i Aftonbladets sommarläsning.
Denna vecka handlade det om Tore Hedin. En ung lärjunge inom polisen som utredde sina egna brott.
Han mördade tio personer på samma sätt och sedan band han fast stenar runt kroppen och lät sig själv sjunka till botten i en liten sjö i skåne.
Intressant läsning, dock lite missvisande då han aldrig var utbildad polis.
Men helt klart värt att ladda ner på aftonbladets hemsida o lyssna på när man inte har något bättre för sig.

Denna del får 3,5 av 5 mjöliga bagare.


Vardagspoesi

Min källare luktar barndom
och jag
sväljer minnena
som 
fastnar
som 
en klump i halsen.



Ackompagnerat av tvättmaskinens taktfasta dunkande kom dessa ord till mig och helt plötsligt befann sig en dikt i min hjärna.

Jag har tvätttid idag och när jag gick i korridoren i källaren till tvättrummet så fick jag helt plötsligt associationer till min barndom. Poff så dök min mattebok upp i huvudet och poff så ser jag mig själv som pluggar multiplikationstabellen.

Det var jätteläskigt och vädligt oväntat men jag kom på vad det berodde på.
En alldeles speciell lukt.
Inte traditionell källarlukt, inte tvättmedel, nej mer hm, kvalmigt på något vis.
Jag kan inte sätta ord på hur det luktar nere i källaren men det luktar något som får mig att tänka på mitt klassrum som jag hade i första klass.

Jag blir sentimental av dessa plötsligt uppdykande minnen, livet var så lätt och okomplicerat då.


När man blir sådär glad...

Idag har det varit en sån seeeg dag på jobbet. Inte så mycket att göra och man är trött och vet att man måste tvätta och städa när man kommer hem. Man kollar klockan. Är det lunch? Nej. Kollar mailen. Kollar mobilen. Inget händer. Kollar klockan. Kollar mobilen. Åhh sms! Tjihoo.

Hej detta är från Telenor. Vi saknar en betalning från dig på den senaste fakturan på 521 kronor. Var vänlig att betala så fort som möjligt.

Och det var ju också sådär jättekul.





Kändisspotting

Verkar som om sångerskan i Those Dancing Days bor i trappuppgången brevid oss här på kontoret.
Linnea Jönsson heter hon och ser ut såhär:


Fortum söker nog semestervikarier

För en vecka sedan ringde det från Fortum. "Du har missat två bestämda tider vi har bokat med dig för att vi ska kunna byta ut din elmätare. Så nu vill vi boka en ny tid." (Öhm okej. Bra att man bokar tid med mig och inte säger till!)
Så imorse var det bestämt att de skulle komma. Mellan klockan 8-11. Vilken fruktansvärt exakt tid måste säga. Tur att jag gör det jag gör på dagarna och inte har ett strikt jobb att gå till.
Så jag ställde klockan på 8 och väntade. Halv tio ringde det till min mobil.
- Öh jag kommer från Fortum och ska byta ut din elmätare. Är du hemma?
- Ja det är jag, är du utanför eller?
- Ja
- Okej
- Ja
- Jaha, har du koden?
- Nej
- Nehe, säger fyra siffror.
- Tack. Klick

Jag gjorde iordning så att elmätaren var lättillgänglig och städade undan lite skor o liknande i hallen. Tiden går. Klockan tio ringer det igen på mobilen.
- Vilken våning bor du på?
- 2 trappor
- Okej klick.
Jag väntar.  Klockan kvart över tio plingar det på dörren. En heltklart sommarjobbande 16 åring står utanför dörren och ser nervös ut och kollar ner i golvet.
- Hej kom in, här är elmätaren
- Ja okej.
- Har du någon dator?
- Öh ja.
- Påslagen?
- Öh nej
- Okej
Jag går ut i köket och läser tidningen medans killen fifflar ute i hallen med diverse verktyg.
 - Kan du kolla om elen funkar nu?
Jag tänder lampan som svarar med ett vitt sken.
- Ja den funkar.
Han grejar lite till och sedan säger han medans han går ut genom dörren.
-Ja nu är det klart
-Tack för hjälpen då, hejdå
Klockan är nu kvart i elva. Jag börjar göra iordning mig och greja lite i lägenheten när det plingar på dörren igen. Då är klockan runt kvart över elva.
- Jag glömde en grej, säger sommarjobbaren och kliver in i hallen.
- Ojdå jaha.
- Sätt fast den på mätaren, säger han och ger min ett klistermärke med massa siffror.
- Jaha här?
- Ah eller vart som hellst. Hejdå
Så gick han ut igen. Så var allting klart.

På vägen till jobbet funderar jag på vad det var fören snubbe som det tog 30 min för att öppna porten till trapphuset och sedan 15 minuter att gå två trappor. Haha
Fortum får ju inte direkt ett bra ansikte utåt när finniga nervösa och veliga sommarjobbare ska sköta sånt där.
Jaja det var det. Nu ska jag dricka kaffe gott folk.

Diggiloo

Idag var det Diggiloo-turnéns tur att inta Göteborg. Gensvaret i staden var väl inte riiiiktigt som när Bruce var här men nog märktes det iallafall av lite på kontoret. Det faller sig rätt naturligt eftersom Mias man är med och spelar under hela turnén men även på grund av att Karin skulle gå och hade en biljett över.
Dessvärre var det ingen som ville ha hennes biljett hur mycket hon än trugade.

Karin: Men Emma, du är ju singel vill inte du ha en biljett?
Emma: Ehm, vadå måste man vara singel för att gå på Diggiloo?
Karin: Nej, men jag har ju bara en biljet över...
Emma: Jaha!

Jag tackade dock nej, men man kanske skulle ha gått.
Måns Zelmerlöf var ju faktiskt där, mysfarbrorn.
Och vet ni? Jag har tagit på hans rumpa! (Okej, nuddat i vimlet på dansgolvet på Melodifestivalens efterfest, men ändååå)

Nu ska jag sova.
Truely Yours


lördag kväll


Hahaha jag kollade igenom bilderna från i helgen.
Så jävla roligt. Så många klockrena bilder.
Tänkte lägga upp en här.

Har något svagt minne av att vi köpte billys pizza på 711 innan jag följde Elsa hem sent på natten.
Detta är taget i hissen upp till Elsa.
Om ni vill se fler bilder håll ögonen öppna på bdb dagarna framöver.

Godnatt

Kändisspotting på kontoret

En kändis är på vårt kontor. Just nu i denna stund.
Maria i Revl9n.


Yeah

frank anne

Min extremt sena lunch blev inte som jag hade tänkt mig.
Hade planerat i förbifarten att jag skulle ut gå en väng på söders gator. Kanske gå förbi en mat affär och köpa salt. Men så blev det inte. För jag blev inlåst på kontoret. Så jag fick sitta i min ensamhet och hitta på andra saker. Av någon jätte skum anledning hamnade jag YT. Så här får ni se vad jag kollade på.
Extremt bra. Och för er som inte visste så är den min största kärlek som regisserat.


Filippa Bark åt folket!


12.25

MOVITS
Åh jag hittade äntligen låten som spelas på P3 som är så rolig/bra.

Movits - Äppelknyckarjazz

Man blir så glad när man hör denna låten.
Kolla in deras mypace här.


FISDAGAR

barnabyJag satt och tänkte på att det är tisdag. Tisdag tisdag tisdag. När jag tänker så minns en jag en soppa min mamma lagade när jag var liten. Den innehåller alla äckliga ingridienser som man har hemma (tyckte jag) och framför allt korngryn. Nyttigt, javisst men kanske inte det man älskar när man är 5 år. Soppan hette tisdagssoppa.
Som om tisdagar är en dag då man måste vara fattig och måste göra av med äckliga rester som man samlat på sig tidigare veckor för att vara ekonomisk.
Nej men såhär hemsk är väl inte tisdagar, tänkte jag.  Måste komma på något som gör att tisdagar är bra. Då slog det mig.
MORDEN I MIDSUMER!
Jag vet att jag snackat om det förut. Men det är en så fruktansvärt bra, genomtänkt och härlig filmserie.
Se det på svt 21.00 ikväll.

I had a dream

Okej vänner, detta börjar bli allvarligt.. Jag drömde i natt att jag såg typ 5 kändisar när jag var ute på stan.. Kommer inte ihåg vilka det var riktigt, men jag vet att jag tänkte, "Ha, nu kan jag skriva på bloggen att jag har sett fem kändisar, det är minsann mer än vad Aina och Emma kan!" haha.

Tror att det här kändisspaneriet har stigit mig lite åt huvudet..

Hände en rätt så pinsam sak igår på jobbet.. Det kommer in en amerikansk familj som ska bo på hotellet. Mamman i familjen pratar med mig (på engelska) och snart kommer pappan fram med kreditkort och ska betala och jag ger dem nyckeln och så och förklarar hur det ligger till med stängningstider frukost osv. (på engelska). Familjen går upp och jag noterar att de kan vissa ord på svenska, kul tänker jag, de har säkert släktingar här i Sverige..!  Sen tittar jag igen på deras bokning. Han har ett svenskt namn också, vad roligt! De är svenskättllingar! hinner jag tänka innan pappan kommer ner igen och säger till mig. Jo vi skulle ha sånna där biljetter till badet också (på perfekt svenska). När vi har pratat vidare en stund så förstår jag att han är en svensk som flyttat till usa. haha. Pinsamt att man är så dålig på engelska och sen så hade jag inte ens Behövt använda mig av den!! haha





13.00 i p1

Så är det ännu en dag med en kändis som sommarpratare.
Denna gång Kajsa Bergqvist. I en intervju säger hon att hon ska prata om sin hälsena som gick av.
Låter intressant. Måste nog plugga på lite om hälsenan för att få den verkliga rättvisa känslan för hennes historia.

Hälsena, även kallad akillessena, är den sena som förbinder tvillingvadmuskeln (musculus Gastrocnemius) med hälen. Hälsenan sitter ovanför hälen på baksidan av foten.

Här ser vi en bild på Kajsa när senan gick av. Ajaj.

Bergqvist slet av hälsenan vid en tävling i Båstad 18 juli 2004 och det är exakt 79 år efter att Adolf Hitler publicerade sin bok Mein Kampf.
Och 79 år innan 1925 så ödelades Åmål av en stor brand. Och alla vet ju att i Åmål så är alla efter och sena.

Ja då vet vi det


önske kändisspotting

En kändis som jag verkligen skulle vilja träffa/möta/se är Göran Gillinger.
Han verkar vara en så extremt skön person.
Dessutom var jag kär i honom när jag var liten och han var med i En Fyra För Tre.
Just nu underhåller jag mig själv med att kolla igenom serien Kommissionen där Göran har en av huvudrollerna och är ganska snygg.
Fast på denna bilden ser han smått skelögd ut.

Äh


Blogg beroende..

Jag har gått och blivit mer eller mindre blogg beroende. Inte av att blogga direkt kanske(ber om ursäkt för detta), men av att läsa bloggar. Det är så himla kul! Egentligen är det ju bara massa nonsens som folk skriver (för det mesta). Men det är väldigt spännande ändå tycker jag! Brukar gå in på bloggtoppen och läsa de som ligger i topp 10 ungefär (fast bara dem som tilltalar mig). Och så läser jag några till förutom det. Kan verkligen rekomendera er att göra detta, det är som att läsa en bok som aldrig tar slut.



Just nu är jag på jobbet, har haft massa matgäster här och då får man jobba järnet, så jag förtjänar nog lite bloggning nu tror jag..



Kändishäng

Jag vet inte riktigt hur man ska rubricera det om man umgås med en kändis.
Det kanske inte gills som kändisspotting då.
Hur som helst så träffade jag och min tidigare nämnda vän Sandra några väldigt trevliga pojkspolingar i fredags.
Tack vare min gode vän slumpen så blev det så att vi umicks med herrarna även på  lördagen.
Och det var först då vi fick reda på att den ena var ingen mindre än Kevin Bacon. (Se bild)

Tänka sig att en amerikansk skådespelare vistas i Göteborg!


Okej, okej. Det var ju såklart inte riktiga Mr Bacon (himla skumt namn by the way). Men sjukt lik och jag har inga andra kändisspottar att rapportera om så jag måste ljuga ihop lite.
Om Johan nu skulle läsa det här så kan jag också skriva att han är roligare och snyggare än riktiga Kevin Bacon...



en annan sida av aina

Okej, lika bra att erkänna.
Peter Jöback är i sitt esse när han sjunger Guldet blev till sand.
Och det är så bra, och han är så bra, och livet kan inte bli bättre de minutrarna man lyssnar på den.


Så enjoy!

stellan is het

Hej Hej Hallå

Nyss hemkommen från en filmkväll. Det blev gammal hederlig svensk polisfilm med Stellan i huvudrollen. Väldigt trevligt med tanke på att han var riktigt het för 20 år sedan. Och till vår förvåning och förtjusning har han en naken scen med. Helt naken. Ooh.
Därför ger jag filmen hyfsat högt betyg.

Jag har min kamera full med party bilder från igår. Men jag vill inte bli påminnd om allt jag gjort i fyllan och villan. Skonar mig en dag från det.
Vi tar det imorn istället.
Då ska ni få se vad det blev för bravader denna helgen.

Godnatt

The Boss

Jag vet inte riktigt hur det har sett ut hemma hos er men jag förutsätter att det är Göteborg som sätter tonen för resten av världen så ni har säket inte undgått den hysteri som kretsat kring Bruce Springsteens spelningar på Ullevi.
Det var stort.

Jag ska dock inte sticka under stol med att jag faktiskt är rätt dålig på Bruce och när Sandra och jag hade pic-nic utanför Ullevi med lite vin och jordgubbar för att tjuvlyssna så kände jag väl igen ca 5 av alla låtar på hela konserten.
Det kunde ha blivit sex stycken låtar men den låten som vi väntade på kom aldrig, tydligen spelade han bara den på fredagen.

Konstigt nog sjunger The Boss refrängen på svenska:
Baaaaarn, under Joels sä-ääng











Fem av fem toasts

Jag säger bara shit, shit, shit!
Min kompis Sandra har varit här hos mig i gbg hela helgen nu.
Och vilken helg sen. Jag kan bara citera en väldigt vis man: kanonkul!

Vi har stiftat många nya bekantskaper denna helg och vimlat massa med Bruce-fantaster som har invaderat staden.
En av guldkornen från helgen tänkte jag bjuda på bara för att det var så otroligt.

INT. Damernas toalett, nattklubb Trägår'n vid stängningsdags.

OKÄND TJEJ:
Du i båset bredvid, har du toalettpapper?

EMMA:
Nej det är slut. Man får skaka, hehe...

OKÄND TJEJ:
Okej, det är så de jobbar på det här stället.

EMMA:
Sandy har du toalettpapper?

SANDRA:
Nej, jag tog precis det sista.

EMMA:
Okej...

Senare när vi kommer ut ur våra bås...


SANDRA:
Meeeen guuuud, det är ju du Madde!!!

OKÄND TJEJ (numera känd som Madde):
Men hej!! Vad gör du här!?!

SANRA:
Jag är här och hälsar på min kompis.


Det visar sig allså att dessa norrlänningar träffas i Götet, på en nattklubb som precis ska stänga varav vi är de tre sista kvar på toaletten. Vad är oddsen på det?
Rätt komiskt var det iallafall.




Sommar

Nu har sommaren anlänt på riktigt tycker jag det känns som.. Är dock på jobbet så det känns lite halvsegt..

Mina sysslingars morfar gick bort för en tid sedan, under begravningen skulle den lille vattenkammade Noah gå fram och lägga sin blomma på morfars kista.

Noah: Nu ska jag läsa en dikt till min morfar "Nu är sommaren här, nu får man äta glass och bär", Hejdå Morfar.

Tyckte jag var lite hätligt i allt det sorgliga. Och det är ju sant också :D



16.22

Det blev lite shopping vid globen idag. Hittade riktigt tevliga saker för inte så mycket pengar.
Tre par skor bland annat för strax under fyrahundra-lappen.

Ikväll blir det party och tror det ska bli de bruna skorna med matchande skärp till, kan nog bli riktigt härligt toga inspirerat.

Nu blir det att hoppa in i duschen för att sedan ta sig till förfesten och dricka rosé.

Peace

SJ-ukt bra


Jag har en längre tid trackat ner på SJ att de är så jävla dåliga på precis allting.
Men igår när jag öppnade min mailbox fick jag en posotiv överraskning från detta statliga bolag.
Som ni kanske minns, eller kan läsa lite här och här, så var mitt tåg till trollhättan över 6 timmar försenat.
SJ hävdade att det var en naturkatastrof och att de inte kunde göra något åt saken och ingen ersättning skulle delas ut.
Men jag gjorde en anmälan ändå.
Så nu har jag 328:- i en värde check från SJ som jag får desponera fritt på alla järnvägar i Sverige. Till saken hör att min biljett kostade ca 250, så jag tjänade till och med några kronor.

Hurra för SJ!


fredag kväll


Ikväll så lagade vi fin mat och drack fint vin.

Bilden illusterar en filurig elsa som är hungrig, en nyduchad jakop med schulman frisyr och våran goda måltid som bestod av; Ugnsbakad köttfärs med feta, soltorkadetomater, lök, champinjoner och kryddor i aubergin/paprika med potatis kroketter till.

Vinet är Chill Out, ett av de godare rödvinerna.



Ofta när vi dricker vin och sitter och snicksnackar på balkongen så kommer denna kommentaren "De ballar ur"
Det är från Grotesco som jag brukar prata om, en himla fin sketch om man orkar kolla på hela. (Det är i slutet det roliga är förutom flarn så det är det värt)


 


Godnatt

lunch

vatten, smörgås och chailatteJag tog tuben till Gamla Stan och fick lite mat på Elsas jobb.
Hon gjorde en chailatte till mig. Mumma..

Bockarna Bruce

Min arbetskamrat Malin ska gå på Bruce Springsteen så det har spelats rätt mycket Bruce på kontoret.
Runt 12.00 kunde man höra Bruce live när han soundcheckade.
Hur som helst blir det nog bra drag ikväll.
Just nu är det la sådär, Malins högtalar brucear (brusar).









rassle.org

Fan jag börjar bli riktigt Emmaboda pepp. Går runt och tänker på vart vi ska ha campet, alla atteraljer som gör Lasercampet till Lasercampet som måste med.
Drömde om rassle inatt. Fy fan vad jag älskar den festivalen. Det är som om Emmaboda är en stormvind och jag är fångad. Eller som om Emmaboda är en pojke och jag en häst. Kan nog inte ritkigt beskriva den här kärleken i ord.

Dessutom är det så många bra band i år också. Mest ser jag fram emot Justice, Division, Krunegård och MotoBoy. Men det finns tiotal mer artister som är ett måste.

Här är bilder från Emmaboda 2006.
Festivalen som myntade uttrycket. "Ingen kan allt men alla kan supa."

  aina o jennie 

Här är några bilder från Emmaboda 2007.
Festivalen där jag myntade "Fattar du påängen? Nä för vi är i skogen! HAHA"

 

Klicka på dem för att få dem större.

HejHej Hemskt mycket Hej

Utbrända, dökända

Läste nyligen om alla unga kända människor som bränner ut sig, det var ett repotage i fredagsbilagan till Expressen. Alla läste vi väl om en viss herr Gustavsson i början av sommaren och nu följs han av Sanna Bråding, Måns Zelmerlöv, Adam Tensta och Blondinbella som är några av de unga stjärnskott som talar ut om hur jobbigt det är att vara känd.

Visst kan jag tycka att det är lite fel av vuxna människor att låta barn som inte ens har fyllt 15 år göra en karriär, för då tror jag inte att man är medveten om vad man ger sig in på.. Sen då?

Faktum är att de väljer det själva, i alla fall många av dem. Se på Blonda Bella, igår uppdaterade hon sin blogg 7 gånger. Det är ju ingen som ber henne göra det. Det är klart att man blir knäpp då, om man hela tiden går och tänker på vad man ska skriva nästa gång. Och Sanna, hon talar ut om kokain-skandalen, som hon för övrigt sägs ha tjänat 100 000 kr på, hittills.  

Jag undrar vad det är som driver alla ungdomar att vara så himla dökända? Jag menar, i slutänden så tror jag att man betalar ett ganska högt pris för att få stå i rampljuset. Det priset stavas: privatliv. I samma tidning kan man läsa om Big Brother- Jessica som är ute och övningskör. Hon har helt tagit avstånd från kändisskapet numera, gift sig och skaffat en liten knodd.. Men det hindrar inte fotograferna att publicera bilder på henne och hennes familj stup i kvarten.

Är det kanske så att vara dökänd är att vara känd tills man dör? Eller har vi glömt bort Idol Ola om 10 år?



Ola njut medans du kan, om 10 år är du en nobody igen..


wine and dine

Blev mys på en brygga i skäärgården i eftermiddag med Elsa och Jakob. Sedan åt vi middag och lekte ord lekar. Såg lite på grotesco och andersomåns också.


Nu sitter jag i min säng med Varm & Kall och korsord. Får det bli mer svenskt?
Urtvättat nio bokstäver - klockrent!


Det blir AAAAAldrig som man har tänkt sig??

Jag och Aina har siktet inställt på Norge. Vi var trötta på allt jobbsökande som aldrig ger något resultat. Vad händer?
De ringer och bjuder in mig på ANSTÄLLNINGSINTERVJUV! Hallå? Om det verkar bra så blir det nog inget Norge..

Men det blir ju aldrig som man har tänkt sig, så det är väl bara att sluta tänka antar jag?


Kändisspotting på väg hem


Såg Anna-Lotta Larsson på hm.
Kanske inte lika harmoniskt som på bilden men nästan.


Denna kändisspotting hör till Kändis jag sett men är inte riktigt helt säker.
Mårten Klingberg och Jimmy Endeley
Känske mer väl kända som Nick och Robban i andra säsongen i Beck.
Jag gick på cyckelvägen hem till gullmarsplan när en bil kör om mig! Det är en mörk saab med två killar i. Min kändis-radar går genast igång, var det inte..? Nej, Nick och Robban är ju bara på film och jag ser ju inte direkt några kamror i närheten. Det var nog inte de, hinner jag tänka på två sekunder. Bilen är nu framför mig och jag ser misstänksamt många antenner och sändare på biltaket.
Eller kanske..?

önskan

Jag vill ha en Asus Eee nu! Den är lika stor som en bok och väger under 1 kg. Den kan man ha med sig vart som hellst och plocka fram smidigt när som hellst.
Inte bästa prestandan men det är ju bara en extra rese dator.
Ge mig nu!


x3

Var inne och slösurfade i väntan på att bokningsprogrammet på datorn skulle sluta hänga sig hela tiden.
Då hittade jag en till person som är rysligt lik Jocke. Jocke är en bekant eller väns vän eller hur man nu ska uttrycka det.
Så jag gjorde ett kollage med dessa tre grabbar.
Alla kanske inte ser likheten. Man behöver nog en levande Jocke i mitten för göra det som mest synligt.

jocke x3

Här är iallfall Nils Winell, Joakim Wallin och Niclas Nilsson

Ja det var lite tidsfördriv iallafall..

Brotten som skakade sverige del 1

samma bild som jag la upp igår som framsida!Så nu var tidningen köpt och läst.
Mycket bra.
Bra sammanfattning på Clarks kriminella liv och lite detaljer som förr varit oklara. (Och det betyder väl inte alla gånger att det de skriver är sant, det är ju ändå en kvällstidning)
Detta ska bli sommarens samlar grej ändå. Får köpa en tillräckligt stor pärm och ordentliga plastfickor att förvara dem i så de finns kvar i gott skick i hela mitt liv.

Så då var det poäng sättning:
Första delen får 5 av 5 påäng (fast jag är påkontor)

Föresten, om ni inte orkar läsa kan man ladda hem hela bilagan i en ljudfil och lyssna!
Klicka här

Hejs

fashion week hela året



Det är fashion weeks i paris och runt om i världen.
Vilken blogg man än går in på så snackas det om fashion week hit och fashion week dit. Därför måste det snackas lite här med!
Me like denna outfit. Speciellt den långa västen.
Håll ögonen öppna för det finns mycket inspiration att hämta!

//

Sista inlägget på temat björnar

Alltså jag bara måste, men jag lovar att detta blir sista inlägget med björntema.
(Iallafall för idag...)

Hur som helst, jag totalt fullkomligt älskar detta filmklipp!
Jag fullkomligt älskar imitationer, och detta är något som Hans Åke är hyfsad på.
Eller vad tycker ni? Take a look...










Mina favorit-björnar...

Nu när jag ändå är inne lite på ämnet känner jag att det är dags att publicera min björn-lista.

1. Bamse - självklar etta, han är ju trots allt världens starkaste björn...

2. Björn Borg - idrottsmannen som blev ett varumärke. Man måste beundra honom om så inte för tennisen så för kalsongerna.

3.  Björn Ulvaeus - vad ska man säga, en man som lyckats hyfsat bra va...?

4. Nalle Puh - Puh är väl också en björn som gjort hyfsad karriär...

5. Björn Gustafson - orginalet! Jag har nog aldrig sagt till nån, men jag var kär i drängen Alfred när jag var liten.

6. Björn Gustafsson - uppstickaren. Visst han är rolig och charmig men känns bara lite väl hypad...

7. Björn Rosenström - man kan inte annat än beundra honom för hans göteborgighet och komiska texter.

8. Bumbi björnarna - snälla och rara, helt underbara!

9. Björn Skifs - me love Drömkåken! (om jag hade varit Aina hade han nog kommit högre upp på listan)

10. Björn Hellberg - en av de få björnar jag mött i verkliga livet. "Vi är kollegor" sa han till mig...

 11. Björn Kellman - han kommer alltid att vara Pelle Svanslös. (Har sett honom in real life också) 

12. Björn Afzelius - "det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå"

 13. Björn Lind - sprintar så att jag blir fartblind! Kommer aldrig glömma hans OS-guld i Turin 2006.

14. Björn Ferry - är man världsmästare i skidskytte så ska man väl förtrjäna en plats


Sist men inte minst vill jag hedra min gamla naturkunskapslärare...

15. Björn Wennberg - helt omotiverat varför han egentligen ska finnas på min lista för jag har fått mina MVG:n redan

Vilken är din favorit björn?



Och nu fick jag tillfälle att publicera denna bild också...






Apoteket skänker lust

I dessa magproblems tider besökte jag Apotekets hemsida för lite råd.
 
Och blir där påmind om att de nu har börjat sälja sexleksaker på utvalda butiker. "Trust in lust"-sortimentet finns på två av Apoteken här i Örebro, det tycker jag är lite coolt.. Ute på Marieberg och i Apoteket Shop på Drottninggatan.. Så rusa dit vettja! ;)


Snygga och diskreta förpackningar







imorn smäller det

NorrmalmstorgdramatImorn börjar Aftonbladet en större artikel serie i en egen bilaga som ska handla om "Brotten som skakade Sverige"

Första delen handlar om Clark Olofsson som genom många olika brott, bland annat mordförsök, misshandel, bankrån, skrivit svensk kriminal historia med ha tillbringar mer än halva sitt liv i fängelse. Han blev till exempel plötsligt inblandad i rånet på Norrmalmstorg 1973 då rånaren och gisslantagaren Janne Olsson krävde att polisen skulle hämta Olofsson från sin cell i Fängelset i Norrköping och släppa in honom på banken.
Detta gjorde att Olofsson fick stor publicitet i medierna men friades senare från åtalandet för medhjälp av människorov med anledningen att han, enligt honom själv, agerat för att skydda gisslan och hade polisens tysta medgivande till det.

Detta tror jag kan bli succé.
För första gången i mitt liv ska jag köpa kvällstidningar och inte bara en utan sex stycken!

Nu är det Morden i Midsomer

To fit in...

Alltså jag är en Örebroare på vift i Götet och ibland gör det sig påmint att man inte är här ifrån.
Typ när jag på jobbet kommenterar att något är träääligt...
Jag har däremot inga som helst problem med att känna att jag hör hemma här, fast ibland när jag vill känna mig extra göteborgig så tar jag på mig mitt blåvit-randiga linne och lyssnar på Björn Rosenström.

Björn känns av nån anledning sådär grov men ändå komisk, precis så som jag tycker att göteborgare är.










Jensen's 2,0

Okej, detta mina vänner är allvarligt..
Jag spydde i natt och mår sjukt illa.. Har kännt mig lite Rummel och Rabalder i magen hela dagen.. Natten var väl peaken men mår inte jättemycket bättre nu.. Och så står man dessutom på jobbet och ska vara trevlig mot folk.. Kämpigt värre. Kan man stämma dem på jensen's tror ni? Eller åtminstode anmäla dem till hälsoinspektionen?

Usch, magsjuke tips någon?




tusenapor.se

FANTASINYHETER Hungern har länge ansetts vara den bästa kryddan vilket bland annat bevisas genom uttryck som "Hungern är den bästa kryddan".
Men nu har Svenska Kryddakademien sammanträtt och fastslagit att Timjan ersätter Hungern som den bästa kryddan. Därmed skall alla byta ut uttrycket "Hungern är den bästa kryddan" till "Timjan är den bästa kryddan" med start den första augusti. Uttrycksbytet gäller ej retroaktivt.

- Det här känns skitkul, nu vänder det!, säger Timjan i ett uttalande.




Tisdags eftermiddags underhållning på hög nivå


myskvällen igår

Jag och Elsa hade myskväll igår. Elsa mötte mig på Gullmarstorget och vi köpte kaffe och gick till Sabis för att handla kött och potatissallad.
Vi käkade middagen hemma hos mig och satte oss på balkongen med en flaska rosé.
Där blev det skitsnack till Mew som spelades i högtalarna för att få in rätta feelingen.
Jag tog ut min dator på balkongen så satt vi där med filtar och kollade på AndersochMåns.
Hur mysigt som hellst.

Försov mig i morse och efter det har jag vart halvdöd hela dagen.
Ge mig energi! Får nog bli mera kaffe nu.

Föresten måste jag berätta om en grej som händer imorn som jag tror kommer vara himla intressant.
Men det gör jag senare!